Szórakozás

Kulturális bombát robbantott Drmáriás és Fábry

Fábry Sándor
Fábry Sándor
Etűdök rókafűrészre és fröccsöntött szarkára címmel itt a sírva nevetős album.

A kötetet a Hír Tv-nek a humorista kulturális bombaként jellemezte a magyar művészeti élet langyos állóvizében, de céljuk mindössze annyi volt, hogy jól érezzék magukat. Fábry Sándor a szórakoztató könyvről azt mondta, nem várnak tőle semmit, ha mégis megsimogatnák a buksijukat, örülnek majd.

Az Etűdök rókafűrészre és fröccsöntött szarkára című albumban  drMáriás politikai, közéleti, történelmi tematikájú festményei mellé Fábry Sándor humorista írt utánozhatatlan szövegeket. Abszurd képeken láthatja viszont magát Lázár János, Kövér László, Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor, Soros György, és Tarlós István. A szerzők a kötetben szereplő politikusok, közéleti emberek mindegyikét meghívták – ám ennek kevesen tettek eleget.

Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke azt mondta, a róla készült képet inkább megtiszteltetésként, mint sértőként értékeli, bár kérdései vannak. A 2014-es képen hegedűs a háztetőn, de még nem tudta megfejteni, miért lett zöld, a kép sarkában az állat vizsla-e és ki a feje felett repülő férfi, de

ez a jó, amikor a művészet megérinti az embert és kérdéseket tesz fel magának.

Humanista Mike Tyson egy Matisse képen – ez már Karácsony Gergely. Az MSZP–Párbeszéd volt miniszterelnök-jelöltje a képet bátorításként fogta fel, amikor először látta, első asszociációja

egy célkereszt volt, aztán rá kellett jönnöm, hogy az egy napraforgó, de én célkeresztnek éreztem az elmúlt hetekben.

Dr. Máriás és Fábry Sándor albumában 140 kép és 140 szöveg szerepel Marx Károlytól Gömbös Gyulán és Kádár Jánoson át Bayer Zsoltig, Bukowskitól Woody Allen-en át Sorosig és Orbánig.

 

drMáriás: Ha nem baszunk, akkor elfogyunk
Orbántól Gyurcsányig, Habonytól Hitlerig, Titótól Milosevicsig festette meg politikusok punkos portréját. "Megmajmolja" őket, mondjuk mi, a "pofánkba bassza a problémát", így fogalmaz ő. Apa kocsit hajt. Nagyinterjú a társadalomsebésszel, aki Lázár Jánossal álmodik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik