Kultúra

Nem politikai okokból mondták le Gálvölgyi előadását

Kedden Gálvölgyi János felesége írta ki a Facebookra, hogy férje október 24-re kitűzött, A Gálvölgyi című önálló estjét – a Játékszín pordukcióját – „váratlanul” lemondta a kaposvári művelődési ház.

Az ügy mögött többen politikai motivációt sejtettek és párhuzamba állították Alföldi Róbert indoklás nélkül lefújt vidéki előadásaival, azonban minden jel arra mutat, hogy ez esetben nem erről van szól. A kaposvári Szivárvány Kultúrpalota a 24.hu-nak küldött válaszában megírta, hogy a budapesti Játékszínnel két éve korrekt és gyümölcsöző kapcsolatuk van, melynek során öt alkalommal lépett fel Gálvölgyi János teltházas előadásokkal.

A közönségsikerre való tekintettel úgy gondoltuk, hogy a Művész Úr önálló estje is az előzőekhez hasonló érdeklődésre számíthat. Ebben az esetben sajnos nem így történt. A korábbiakhoz hasonló módon hirdettük meg az előadást, ennek ellenére kevés számú, mintegy tíz jegy kelt el. Az előadás előtt 10 nappal mondtuk le a Játékszínnel közös megegyezés alapján a fellépést.

– írják. Kérdésünkre, hogy tényleg közös megegyezéssel történt-e a lemondás, a Játékszíntől is azt válaszolták, hogy megerősítik „a kaposvári partner nyilatkozatában elhangzottakat”, és tényleg az alacsony érdeklődés állt az előadás lefújása mögött.

A 70 éves Gálvölgyi Jánossal készült születésnapi interjúnkat itt olvashatják:

Lehet, hogy tízből hét ember rohadéknak nevez, de legalább tudják, ki a Gálvölgyi
50 éve van a pályán, de a mai napig minden este be van szarva, mielőtt kilépne a nézők elé. A politikára nem feszül már rá, bár nevetni csak akkor tudna rajta, ha Svájcban élne. Interjú a 70 éves Gálvölgyi Jánossal.
:

 

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik