Kultúra

Tinderes, szexes, autóvezetéses novelláskötet lett a legjobb a Margón

A Margó Irodalmi Fesztiválon negyedik alkalommal adták át a legjobb első pózai kötetnek járó Margó-díjat, amit idén Mécs Anna Gyerekzár című könyve nyert.

Mécs Anna novelláiban korosztálya egzisztenciális kérdéseit teszi fel családról, párkapcsolatról, nőiségről, munkáról és önmegvalósításról. A Gyerekzár lendületesen és izgalmasan beszél nagyapáról, Tinder-kapcsolatról, rákról, szexről vagy autóvezetésről. A Scolar Kiadónál megjelent novelláskötet elbeszélői apákkal, anyákkal küzdenek, történelmi sérelmek, természettudományos elméletek és vallásos dogmák között próbálnak utat törni maguknak. A gyerekzár véd, de egyben gyerekszerepben is tart, így nem érezhetik meg tetteik súlyát, babásítva maradnak hosszú éveken át.

– írták a közleményben.

A korábbi díjakat Totth BenedekHoltversennyel,  Milbacher Róbert a Szűz Mária jegyesével és Szöllősi Mátyás a Váltóárammal hozták el.

Érdemes követni a könyvfesztivált, többek között Al Ghaoui Hesnával is találkozhatunk, aki a Holli, a hős című könyvét most mutatta be.

Al Ghaoui Hesna: A manipuláció mindig nagyobb volumenben történik, mint ahogy tenni tudunk ellene
Megjárta a világ legveszélyesebb harctereit, a félelem közeli jóbarátja, üzemanyaga lett - mégis, a szülőszobán ő is félt. Azóta a félelmet kutatja, az ugyanis messzebbre mutat, mint hogy ki merünk-e állni mások elé beszélni: abban is segít, hogy ne tudjanak minket olyan könnyen megvezetni. Al Ghaoui Hesnával beszélgettünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik