Kultúra

Magyar film lett a legjobb európai tévéfilm

Az Örök tél nyerte el az év Legjobb Európai Tévéfilmje díjat a Prix Europa filmes és tévés seregszemlén Berlinben. Az örömhírt Köbli Norbert, a film egyik alkotója közölte a Facebookon.

Gera Marina köszönőbeszéde a Prix Europán

Az Örök tél / Eternal Winter nyerte a Legjobb Európai Tévéfilm díját a Prix Europa ma esti díjátadóján Potsdamban!A díjat a film főszereplője, Gera Marina vette át.Örök tél / Eternal Winter was chosen Best European TV Movie at Prix Europa – The European Broadcasting Festival!Leading actress Marina Gera accepted the award in Potsdam.

Közzétette: Örök tél / Eternal Winter – 2018. október 19., péntek

Szász Attila filmje 1944 decemberében indul, és a GUPVI fogolytáborában játszódik, ahová a szovjet katonák magyarok ezreit hurcolták el kényszermunkára. A cselekmény főhősei Irén (Gera Marina) és Rajmund (Csányi Sándor), akik a fogolytáborban ismerkednek meg és miközben próbálnak életben maradni, valószerűtlen romantikus kapcsolat alakul ki közöttük. Kritikánkat a filmről itt olvashatják:

A szerelem Sztálin portréja alatt a legforróbb
Régi adósság törlesztésére vállalkozott a szovjet kényszermunka-táborok borzalmait megfestő Örök tél, és hozza is, amit vállalt, sőt, még többet is.

Az Örök télnek nem ez az első nemzetközi sikere, a montreali filmfesztiválon Szász Attila elnyerte érte a legjobb rendezésnek járó díjat.

Kiemelt kép: Koszticsák Szilárd / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik