Kultúra

Nem politikai okok vezettek az On the Spot megszűnéséhez

Cseke Eszter és S. Takács András épp New Yorkban tartózkodtak májusban, hogy Magyarországot képviseljék a közszolgálati tévék nemzetközi fesztiválján, amikor megtudták, hogy sorozatukat, az On the Spotot leveszi műsoráról a Duna TV. A pár a Magyar Narancsnak adott most interjút arról, mi is történt velük az elmúlt fél évben, írta meg az Index.

A sajtóból tudta meg az On The Spot csapata, hogy kirúgták őket
Cseke Eszterék az országban sem voltak, amikor a közmédia bejelentette, hogy megszüntetik a műsort.

„Nincs ebben semmi különös, ahogy a magyar médiában ki szoktak rúgni embereket, abba a sorba ez szépen beleillett” – reagált arra Cseke Eszter, hogy csupán egy e-mailt kaptak arról, hogy szerződésüket felbontották. Bár májusban azt gondolták, hogy még évekig rosszul fogják magukat érezni a történtek miatt, végül nem így történt. Az elmúlt néhány hónap alatt öt televízió is megkereste őket, és egészen 2021-ig vannak ajánlataik.

Cseke és S. Takács jelenlegi projektjei között szerepel egy Geréb Ágnes történetéről szóló anyag, melyet immáron hét éve forgatnak. Emellett Born in Auschwitz című projektjük egy Auschwitzban született nő történetén keresztül foglalkozna a holokauszttrauma feldolgozhatóságával, melyet a tábor felszabadításának 75. évfordulójára időzítenek a készítők.

On The Spot: Soha nem volt annyi kozmopolita a világban, mint most
"Ne méricskéljük folyamatosan, hogy az én családom traumája nagyobb, mint a tied."

Az On The Spot kilencedik évada (amire még szerződésük előzőleg szólt) október 31-én indul majd a Duna TV-n.

Kiemelt kép: 24.hu/ Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik