Kultúra

A sajtóból tudta meg az On The Spot csapata, hogy kirúgták őket

Cseke Eszterék az országban sem voltak, amikor a közmédia bejelentette, hogy megszüntetik a műsort.

Miként beszámoltunk róla, az MTI Üzleti sajtószolgálatának felületén jelentette be a Duna csatorna, hogy kilenc évad után elköszön az On The Spot című dokumentumfilm-sorozattól és alkotóitól, Cseke Esztertől és S. Takács Andrástól.

Az On The Spot csapata a Facebookon reagált a hírre, amelyről mint írják, maguk is csupán a sajtóból értesültek. A bejegyzés szerint tegnap éjjel érkeztek meg New Yorkba, hogy Magyarországot képviseljék a közszolgálati tévék nemzetközi fesztiválján, amikor megtudták, hogy a sorozatukat leveszik műsorról.

Ahogyan arról posztjukban is írnak, jövőre lesz 10 éve, hogy elindult az On The Spot, és a dokusorozat kilencedik, idei évadára érvényes szerződésük van a Dunával, a New York-i fesztivál után éppen az utolsó epizódot forgatják Észak-Amerikában. Hozzáteszik, hogy biztosak benne, valamilyen formában 2019-ben is folytatódik majd az On The Spot.

A műsor megszüntetéséről kiadott közleményében a közmédia azt írja, hogy a megrendelők

idejét látták egy rövidebb-hosszabb szünetnek, aminek remélt eredményeként – esetleges visszatérést követően – ismét közönségcsalogató programmá válhat a Cseke-S. Takács alkotópáros mozija.

Az indoklás szerint megváltozott a világ és a közmédia egy olyan tematikájú sorozatra akarja fordítani a dokumentum-sorozatra szánt forrását, amely elsősorban a közép-, a kelet- és a dél-európai kisebbségek sorsával, élethelyzeteinek és lehetőségeinek bemutatásával foglalkozik.

On The Spot: Soha nem volt annyi kozmopolita a világban, mint most
"Ne méricskéljük folyamatosan, hogy az én családom traumája nagyobb, mint a tied."
Kiemelt kép: Facebook/On The Spot

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik