Kultúra

Ők a Junior Prima díjazottjai

Négy színész és egy színész-koreográfus-rendező vehette át az idei Junior Prima Díjakat magyar színház- és filmművészet kategóriában kedden a budapesti Nemzeti Színházban, írta meg a Fidelio. A Prima Primissma Alapítvány és a kategória mecénása, a Takarék Csoport elismerését idén Gubik Petra, a Budapesti Operettszínház színésznője, Mészáros Blanka, a Katona József Színház színésznője, Simon Zoltán, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze (akit most a 200 első randiban is láthatnak a nézők), Zoltán Áron, a Vígszínház színművésze, és Hegymegi Máté színész, koreográfus, rendező nyerte el.

Megvannak a Prima Primissima díjak idei jelöltjei
Közzétették a rangos elismerés tíz kategóriájának három-három jelöltjét.

„Idei jelöltjeink eljátszották, megrendezték, színpadra állították a világirodalom fontos műveit, ugyanakkor még a kortárs darabokra is futott az erejükből, tehetségükből” – fogalmazott Vida József, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a legfeljebb 30 éves jelöltek hazánk több mint 30 legismertebb színpadán tűntek fel eddigi pályafutásuk során.

A 64 jelölt közül a nyerteseket ötfős szakmai bizottság választotta ki, melynek tagjai Eszenyi Enikő színész-rendező, a Vígszínház igazgatója; Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója; Orlai Tibor színházi producer; Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója és Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja voltak.

Kiemelt kép: Vajda János / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik