Kultúra

Ez nem a Bridget Jones, hanem egy átlagos lány komplexusos élete a tévében

Pár hét alatt úgy beindult az ősz a tévében, hogy nem elég az amerikai sorozatpiaccal tartani a tempót, a magyar gyártású produkciókban sem lesz hiány. Ott A mi kis falunk az RTL Klubon, a TV2-n mindjárt indul egy holland licenc, a Bogaras szülők, tovább fut a Korhatáros szerelem, és a Viasat3 is bemutat egy amúgy argentin romkomot, a 200 első randit. Az első részt megnéztük, ez alapján bőven rá lehet kattanni az esetlen, de aranyszívű Luca (Gáspár Kata) történetére, egy hatvan részre elnyújtott vígjátékot kapunk Trokán Péterrel, Pápai Erikával és Szerednyey Bélával.

Luca átlagos, egy átlagosan problémás, de szerethető lány három számmal nagyobb pólókkal és pulcsikkal, némi, még normális evészavarral, egy tökéletes húggal (Kovács Panka), illetve egy kiállhatatlan, kontrollfreak anyával (Pápai Erika), akinek fogalma sincs, mekkora köze van a lányai vélt kudarcaihoz. A 30-as évei elején járó Luca egy rádiónál szerkesztő, de valahogy nem megy neki ez a felnőtté válás. Tök érthetően fogalma sincs, mások hogy kelnek fel minden reggel kocogni, hogy lesz a fejükön rendezett a haj, hogy fizetik be a számlákat úgy, hogy maradjon bármi pénzük. Aztán ott van az egészséges táplálkozás: az Instagram tele van zöld trutyit szívó nőkkel és férfiakkal, míg te a kanapén bontod egymás után a sütiket. A rendszeres zugevés természetes velejárója az önsajnálat, majd az örökös ígérgetés, hogy holnap más lesz, viszont este kezdődhet minden elölről. Szóval főhősünk valahogy így éli az életét, boldog is meg nem is, a magánélete nulla, a munkájában egy hajszálon függ a sorsa.

Fotó: Viasat3

De akármennyire is lent vagyunk, nem szép dolog bárki orra alá dörgölni a sikertelenségeit, márpedig Luca anyja éppen ezt teszi, miután kiderül, hogy a húga férjhez megy, előbb mint a rangidős. Dráma.

Luca annyira kibukik, hogy fogadást köt a saját anyjával, hogy ha addig él, akkor is összekukázik egy kapcsolatot, lecseréli a szakadt ruhatárát, és nem zabálja literestül a fagyit esténként.

A főbb szerepekben csupa ismert és jó színészt láthatunk, és Gáspár Katát se nagyon kell bemutatni. Ha máshonnan nem, az Apám beájulna című filmből biztos, hogy mindenki emlékszik rá, ahol hasonló karaktert játszott, olyan mintha Szarka felnőtt volna, hogy ugyanazokkal a problémákkal küzdjön meg, mint tinédzserkorában. Ugyanúgy rossz és felszínes férfiak tetszenek meg neki elsőre, akiknek kizárólag a test számít fej nélkül, és ugyanúgy nem értik a szülei. Csak éppen Csősz Boglárka hiányzik mellőle, de hát azt már az egész ország tudja, hogy ő Törökországban Burek oldalán és a Feleségek luxuskivitelben című műsorban kötött ki.

Fotó: Viasat3

Valaki vagy szereti a romkomokat vagy nem, de ha egy kicsit is fogékony a műfajra, akkor 200 első randit is szeretni fogja. A díszletekről elhiszed, hogy lakják, az irodáról, hogy dolgoznak benne, igényesen rakták össze a készítők, nem ordít minden kockáról a stúdió. A másik pedig Gáspár Kata, aki életet visz az egészbe: nagyon jól áll a sorozatnak a természetessége és az egyszerűsége, nem mesterségesen szétesett, hanem őszintén egy káosz. A haja olyan, mint mindenkinek egy rosszabb – lássuk be, átlagos – reggelen, és a cuccai is passzolnak a körítéshez. Nem egy Bridget Jones – de Gáspár Kata is plusz párnákat viselt a ruhája alatt – van a szemünk előtt a kedves hurkáival, hanem egy még hétköznapibb lány hétköznapi gondokkal. A végkifejlet meg nem lehet más minthogy szépen lassan leküzdi a komplexusait, és elhiszi,  hogy nincs vele az égvilágon semmi baj. A külső meg a pasik jönnek majd maguktól a magabiztosság után. Ez nem egy Sas Tamás-féle múltidézés mondjuk az S.O.S. szerelem után szabadon, hanem egy olyan napi romkom, ami még pont nem idegesítően szirupos. A vezető rendező Fazakas Péter volt, de olyan fiatal rendező is csatlakozott a stábhoz, mint Koblicska P. Örs, akit klipekből, reklámokból vagy az RTL Klubos Oltári csajokból ismerhetünk.

Az egyetlen kérdőjel a Viasat3 számára csakis az idősáv lehet, hogy kit tudnak megfogni minden hétköznap este kilenctől. Persze más lehetőségük nem volt, hiszen héttől a Survivorrel vagy a MesterChef VIP-pel kéne megküzdeniük, aztán pedig a Barátok közttel és A Piramissal. Így maradt az Éjjel-nappal Budapest konkurenciának, és az, hogy kedd este az aktuális rész előtt mindig ismételnek.

A 200 első randi október 1-től indul minden hétköznap este 9-től. 

Kiemelt kép: Viasat3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik