Kultúra

35 millió dollárt vesztett egy óra alatt Louis C.K.

Legújabb stand-up műsora során beszélt őszintén Louis C.K. az elmúlt egy évéről, és a szexuális visszaélésekkel kapcsolatos állításokról. A New York Times tavaly megjelent cikkéből kiderült, hogy a stand-up komikus akaratuk ellenére maszturbált több nő előtt is. C.K. ezt akkor el is ismerte, saját maga védelmében hozzátéve azért, hogy mindig megkérdezte őket előtte. A magyar származású humorista körül kirobbant botrány hatására több tévés hálózat is törölte őt műsorából, aki hosszú hónapokra eltűnt, majd idén augusztusban állt újra színpadra.

Most, visszatérése után nem sokkal nyíltan vallott az őt ért vádakról.

„Ez egy furcsa év volt” – mondta, mielőtt részletesen elmesélte volna a szórakoztatóipar és munkatársai ellenállását a hirtelen jött botrány kapcsán. Mint ismert, számos vállalat, köztük az FX és a Netflix is megszakította a kapcsolatot a komikussal, majd eltörölték a új filmje, az I Love You, Daddy bemutatóját is.

Valószínű, hogy Louis C.K. filmjét sehol nem mutatják be
Az amerikai után az európai piac is visszalépett a humorista zaklatásos botránya miatt.
A Netflix is kirúgta a nőket zaklató Louis C.K.-t
Korábban már az HBO és az FX is szakított a magyar származású humoristával.

„35 millió dollárt veszítettem egy óra alatt.”

„Senki, még Louis C.K. rajongói sem tudnának ugyanúgy nézni a filmre“ – nyilatkozta akkor Michèle Halberstadt, a francia ARP Selection társalapítója. Ez valószínűleg tényleg így lehet, mert a film egyik jelenetében az egyik szereplő úgy tesz, mintha önkielégítene mások előtt, míg egy következő jelenetben szépen letagadja ezt.

„Abban az időben azt mondtam magamnak, hogy az, amit tettem, rendben volt, mert soha nem mutattam meg a nőknek a farkamat anélkül, hogy először meg ne kérdeztem volna hogy szabad-e. De később, túl későn megtanultam, hogy amikor hatalmad van egy másik személy fölött, és meg is kérdezed vagy kéred őket, hadd mutasd meg a farkadat, az valójában nem kérdés. Ez rettenetes helyzet. A hatalmam az volt, hogy csodáltak. És ezzel felelőtlenül bántam.”

Kiemelt kép: Kevin Mazur / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik