Kultúra

Lángoló Pintér Tiborok és Schobert Norbertek veszik át az uralmat a tévében

Meg szabad kérdezni a korotokat?

– kérdezte Pintér Tibor Palácsik Lillát és Visváder Tamást A legbátrabb páros első percében, mintha ő nem ebben a korosztályban válogatna. Bár lehet, hogy új párja, a 21 éves Rubos Frida dugdossa a személyijét, de talán a 24 éves Palácsik-Visváder (igen, Vajna Tímea húgáról van szó a TV2-ben) házaspárnak nincs oka szégyenkezni.

De ez még mind semmi. A gyors bemutatkozás után Pintér úgy helyrerakta a nőjét, hogy Rubos Frida is kétszer megbánhatta, hogy aláírta a szerződést. A lovak királya a lehetséges tízmilliós győzelem után nem gondolkodik közös kasszában, de a felezés is ki van csukva. Annyira rendes ez a Pintér Tenya, hogy kilencven-tízben osztozna élete párjával, de ebből már szerinte lehet egy autót venni, szóval nincs gáz. Rubos Fridának nem kell lábbusszal járnia.

A hétfővel belecsapott a lecsóba a TV2, először finoman kezdett a már ismerős Ninja Warriorral, aztán kedden hozta az első nagy dobást, A legbátrabb párost. Csak néhány cím a műsorról a 24.hu-ról:

Szóval ez stresszes dolog, nézze az, akinek jó, hogy este héttől tízig (igen, 7-től 10-ig, három óra!!!!!) száznyolcvanas vérnyomással verjen a szíve, és tök idegen celebekért izguljon. Ki gondolta volna, hogy egyszer azért tesszük össze a két kezünket, hogy Schobert Norbert minél gyorsabban fűrészelje le magáról a láncokat, vagy hogy Tóth Andi leküzdje a félelmét, és beugorjon a vízbe.

Tóth Andiék. Fotó: TV2

A legbátrabb páros egy friss, eddig egy évadot megélt dán formátum, ahol a szerencsétlenek némi ismertség reményében különböző extrém feladatokban vesznek részt. Nálunk már eleve celebek érkeztek, és olyan, mintha valaki Nyerő párost szerette volna erőnek erejével továbbfejleszteni, és a szabadidejében szívesen pirózik. Az RTL Klubos show-hoz hasonlóan ugyanúgy közös házban laknak a versenyzők, nem mindig luxus körülmények között. Napközben meg próbára teszik a félelmeiket és a kapcsolatukat. Őszintén, és minden rosszindulat nélkül merült fel, hogy miért pont erre mondtak igent egyesek. Az énekesnő Tóth Andi például egyből felsorolta, hogy neki klausztrofóbiája, tériszonya és víziszonya van. Az oké, hogy néha ki kell lépni a komfortzónából, muszáj próbálgatni a határokat, de azért Máltán szenvedni talán túlzás, legalábbis a tévé elől tuti.

A pulzus az egekben, adrenalin, műbalhé, túl színes ingek, hajpántok és Pintér Tenya. Ez A legbátrabb páros egy mondatban. 

Ha már a Nyerő párost vettük elő – aminek nem is olyan rég lett vége –, akkor szedjük szét rendesen a hasonlóságokat és különbségeket. Bármennyire is igyekeztünk, a teaseren kívül nem tudtuk megnézni a dán verziót, de ott a kalandon látszik a hangsúly. A TV2 viszont érthetően a sztárokkal igyekszik eladni a formátumot, és a párokat próbára tevő feladatokkal egészítette ki a kaszkadőr-tanfolyamot. Na, ettől már emlékeztet az RTL Klub műsorára, ahogy az együttélés és veszekedés, áskádólás is megvan. Csak a Nyerő páros egy fokkal elegánsabban ugrasztotta ki a nyulakat a bokorból.

Galéria
Schobert Norbert és Rubint Réka. Fotó: TV2

Itt bezzeg Schobert Norbert izomból tépte le magáról a mikroportot, miután lassan fűrészelt, majd a dugicsokikat is letagadta abban a kvízben, mikor kiderült, ki mennyire ismeri a másikat. Schobertéket a toronyba száműzték légkondi, memóriahabos matrac nélkül, ahol a budi panorámás, túlságosan is. A fitneszguru megfogadta, hogy soha többé nem akar visszafelé nézni, megszokta a jólétet, és rossz emlékeket húz elő a vaságy. Persze Rubint Rékáék végül nem szálltak fapadosra, felmentek az egerek közé, hogy másnap felgyújtsák egymást, és hogy a férje kijelentse, hogy aki a feladatban a nőjét küldi (Tóth Andi ment lángolni Szabó Ádám helyett) égni, az egy pöcs. Szó szerint. Azt mondta, inkább átoperáltatná magát nőnek, de azért mondja már meg valaki neki, hogy nem kell. És lehet attól még valaki férfi, meg alfa, hogy bátrabb vagy valamiben erősebb a társa.

Kell ez nekünk? A realitys rész nem rossz, Pintér Tibor hozza a formáját, Till Attila és Majka jól elvannak a színes ruháikban, reméljük majd Palácsik Lilláéktól is megtudunk egy-két jó infót Andy Vajnáról vagy a magángépes szelfiről. De hát ez baromi hosszú: most szórakozik velünk a TV2, hogy három órát nézzük a szenvedést? Érthető, hogy bele kellett préselni a plusz feladatokat, hogy a celebek hozzák a nézőket, na de akkor is. Keddenként ennyit ülni egyetlen műsor előtt szokatlan, és nem is tett volna rosszat a formátumnak, ha abbahagyják egy, max másfél óránál, ennyi még Pintér Tenyából is elég.

Három óra! Van négy feladat, kiszavazás, kibeszélés. Nem bír el ennyi érzelemet a szervezet egy nehezebb hétköznapon. 

A másik, hogy a műsor struktúrája nem enged túl sok humort belevinni a feladatokba, mégse röhöghetjük ki a lángoló Németh Kristófot, de nem ártana egy viccfaktor. Lehet, hogy még túlságosan él bennünk a Nyerő páros, de ott ugye a komoly ügyességi feladatokban is volt egy olyan csavar, amikor a néző a sírás után egyből jókat nevetett. Ez hiányzik, csak a dráma, csak a szenvedés. Van mindenkinek elég baja, kicsit sok a Tények után este kilenckor égő embereket bámulni, bár a TV2-s híradó legendás címe A legbátrabb páros szlogenjének is elmenne: túlélték, mégis meghaltak.

Ja, és Keleti Andiék estek ki, kialakultak a klikkek, lesz itt még balhé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik