Kultúra

Bemutatkozik és akcióba lendül Marvel Kapitány a mozija első előzetesében

Jön a Marvel első női szuperhősfilmje, amelyben az Oscar-díjas Brie Larson játssza a főszerepet.

A már jól bejáratott hősei és az őket tömörítő Bosszúállók-mozik mellett a Marvel két évvel ezelőtt bejelentette, hogy elhúzzák a kalapból a saját Wonder Womanjüket, azaz megcsinálják az első női szuperhősfilmjüket, amely az Egyesült Államokon kívül nem éppen ismert Captain Marvelről, azaz Marvel Kapitányról fog szólni. A Fekete Párduc és a Bosszúállók: Végtelen háború körüli csinnadratta jóvoltából kényelmesen csendben előkészített és mostanára leforgatott produkcióból két héttel ezelőtt megjelentek az első képek, melyeket követően most pedig itt van az első poszter és az első előzetes is.

Marvel Studios

Marvel Kapitány filmje a ’90-es években fog játszódni, ugyanakkor nem eredetfilm lesz, merthogy az Oscar-díjas Brie Larson által megformált főhős, Carol Danvers már a film elejétől kezdve birtokában lesz a képességeinek. A történetről ezzel együtt nem sokat tudni, de annyi biztos még, hogy a vadászrepülőgép-pilótából szuperharcossá avanzsáló Danvers Marvel Kapitányként a Straforce elnevezésű Kree eredetű, galaktikus kommandó tagja lesz, viszont ha szükség van rá visszatér a Földre, hogy segítsen rendet tenni.

Larson mellett a karaktere mesterét: Dr. Walter Lawson/Mar-Vell nevű figurát játszó és az előzetesben is felbukkanó Jude Law, a fiatal Nick Furyként visszatérő Samuel L. Jackson, továbbá Ben Mendelsohn, Lee Pace, Djimon Hounsou, Clark Gregg, Robert Kazinsky és Annette Bening játszik még a filmben.

A Fél Nelson és a Nyomás alatt című alkotásokat is közösen jegyző Anna BodenRyan Fleck páros rendezésében készülő Marvel Kapitány március 7-én fog a magyar mozikba kerülni.

Kiemelt kép: Marvel Studios

Ajánlott videó

Olvasói sztorik