Kultúra

Paul McCartney olyan sikert ért el, amilyet legutóbb 36 éve

A Beatles egykori tagja 76 évesen ismét felért a csúcsra.

A Billboard számolt be róla (via MTI), hogy 36 év után ismét vezeti az amerikai albumeladási listát Paul McCartney, aki az Egypt Station című új lemezével vette át a vezetést a Billboard 200-as toplistájának élén. Ez ez legutóbb 1982-ben fordult elő a zenész akkor megjelent Tug of War című korongjával.

Jön Paul McCartney új albuma, amiről megjelentek az első számok
Már hallgatható két dal a lemezről, amely öt év után az első lesz a zenésztől.

Az Amerikában szeptember 7-én a boltokba került Egypt Station McCartney 25. szóló-, vagy a Wings nevű zenekarával közösen készített lemeze, amely öt évvel követte a 2013-as New című anyagot.

Az Egypt Station már az első héten a várakozásokat felülmúlva 153 ezer példányban kelt el.

Ezzel az Egypt Station vált a brit zenészikon nyolcadik listavezető lemezévé az Egyesült Államokban, ahol ugyanakkor ez az első lemeze, amely kapásból a Billboard lemezeladási listájának élén debütált.

Annak idején már a legelső szólólemezével, az 1970-ben megjelent McCartney című koronggal sikerült az élre törnie. Hasonló magasságokba jutott később a Red Rose Speedway (1973), a Band on the Run (1973), a Venus and Mars (1974), a Wings at the Speed of Sound (1976), a Wings Over America (1976) és a Tug of War is. Utóbbi 1982-ben három héten keresztül vezette a Billboard 200-at.

Az Egypt Stationig eltelt 36 év a leghosszabb szünet, amely bármely élő előadó esetében két listavezető lemez között eltelt. Hasonlóan elképesztő adatot mondhat még magáénak Barbra Streisand is, akinek első (People, 1964) és eddig utolsó (Encore, 2016) listavezető albuma között telt el több mint 51 év.

Érdekesség, hogy a Beatles 19 listavezető lemezével együtt McCartney egyedüliként büszkélkedhet 27 olyan koronggal, amely vezette a Billboard 200-at. Ez abszolút rekord az Egyesült Államokban.

Paul McCartney elmesélte, hogyan maszturbáltak együtt a Beatles-tagokkal
A zenészlegenda egy interjúban idézte fel a zenekar legpikánsabb sztorijait.
Kiemelt kép: Getty Images/WireImage/Don Arnold

Ajánlott videó

Olvasói sztorik