Kultúra

Jön Paul McCartney új albuma, amiről megjelentek az első számok

Már hallgatható két dal a lemezről, amely öt év után az első lesz a zenésztől.

A sejtések beigazolódtak: szeptember 7-én megjelenik Paul McCartney új stúdióalbuma, amelyen még 2017 elején kezdett el dolgozni a 76 éves zenész. Az Egypt Station (Egyiptom állomás) címet kapó anyag McCartney szerint a jelenben gyökerező színes utazás zenei állomások és korok között – írja az MTI.

McCartney új lemeze címét egyik saját festményétől vette. Az album az első teljesen új dalokat tartalmazó anyaga a 2013-as New című korong óta. Az albumról két dal már meg is jelent és dalszöveges videóként felkerült a zenész YouTube-csatornájára: ezek egyik az I Don’t Know című ballada.

Az Egypt Station dalait a The Beatles egykori tagja elmondása szerint Los Angeles, London és Sussex között utazgatva rögzítette, a producer (egyetlen dal kivételével) Greg Kurstin volt, aki korábban mások mellett Adele-lel, Beckkel és a Foo Fightersszel dolgozott együtt.

Tetszik a kifejezés, hogy Egypt Station, arra az időkre emlékeztet, amikor még albumok készültek. Az anyag első állomása a nyitódal, és aztán mindegyik szám egy újabb megálló. Olyan, mint egy álomszerű hely, ahonnan a zene árad

– fogalmazott McCartney.

Az Egypt Station tizennégy dalt fog felvonultatni, ezek közül a nyitó (Station I) és a záró (Station II) tétel is instrumentális felvétel. A zenei utazás állomásai között lesz gondtalan akusztikus meditáció (Happy With You), időtlen himnusz, amely szinte bármelyik McCartney-éra albumán helyet kaphatna (People Want Peace) vagy hétperces epikus darab a régi formációit idéző szerkezettel (Despite Repeated Warnings).

Íme McCartney albumáról a már hallgatható két szám közül a második, a Come On To Me:

Kiemelt kép: Getty Images/Scott Legato

Ajánlott videó

Olvasói sztorik