Kultúra

Itt vannak az első képek Joaquin Phoenixről az új Jokerként

Elkezdték forgatni a bohóc eredetfilmjét, amely jövőre kerül a mozikba.

Azt követően, hogy a Warner Bros. még tavaly beharangozta: külön eredetfilmet forgatnak a Batman nemeziseként elhíresült Jokernek, a nyáron hivatalosan is eldőlt, hogy a bűn bohóchercegét az Arany Glóbusz-díjas és háromszoros Oscar-jelölt Joaquin Phoenix fogja megformálni a produkcióban.

Az utóbb nemes egyszerűséggel a Joker címet kapó eredetfilmet azóta elkezdték forgatni és a rendezés bevállalása mellett a forgatókönyvét társíró Todd Phillips az Instagramon már közzé is tette az első képet, amelyen Phoenix látható úgy, ahogyan majd a filmben találkozhatunk vele.

View this post on Instagram

Arthur.

A post shared by Todd Phillips (@toddphillips1) on

A fotó tanulsága szerint (és ahogyan az várható is volt) a 43 éves színész által játszott új Joker kezdetben még smink nélkül fog gonoszkodni a produkcióban, amely arról fog szólni, hogyan is vált a karakter azzá a pszichopatává, akiként a világ ismeri. Ezt Phillips instagramos képe mellett alátámasztják a Just Jared exkluzív felvételei is, amelyek már a forgatáson készültek Phoenixről (a képekért katt a Twitter-posztra):

A produkcióról már a bejelentésekor kiderült, hogy a Warner és a DC filmes univerzumépítésétől függetlenül készül, ezért sem a Suicide Squad – Öngyilkos osztagban (és elméletileg a jövőben készülő szuperhősfilmekben) a Jokert életre keltő Jared Leto játssza benne a főszerepet.

A korábban főleg vígjátékokat, így a Cool-túrát és a Másnaposok-mozikat is jegyző Phillips és Scott Silver (8 mérföld, The Fighter – A harcos) forgatókönyvéből készülő filmet Martin Scorsese producerálja és a szereplőgárdát Phoenix mellett olyan nevek alkotják, mint a nagy Robert De Niro, a Golden Glboe-díjas Frances Conroy és Deadpool 2 Dominójaként idén ismertté vált Zazie Beetz.

A már kitűzött bemutató szerint a Joker-film 2019. október 4-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Tényleg a Joker-szerep ölte meg Heath Ledgert?
Heath Ledger tinifilmes amorózóból nőtte ki magát drámai színésszé. Tíz éve halt meg, de máig érezzük a hiányát, és a halála körüli teóriák sem ültek el.
Kiemelt kép: Getty Images/WireImage/Jeremychanphotography

Ajánlott videó

Olvasói sztorik