Kultúra

Nem veszi vissza a Disney James Gunnt

Az ezernyi tiltakozó és petíció ellenére sem fogja ismét alkalmazni James Gunn rendezőt a Disney. A többéves, ízléstelen tweetek miatt kirúgott rendezőnek a stúdió igazgatója, Alan Horn mondta el, hogy kitartanak döntésük mellett, és nem veszik vissza A galaxis őrzői harmadik részének rendezőjeként.

A Variety szerint a stúdió feje méltányosságból volt hajlandó találkozni személyesen Gunnal, hogy megbeszélje vele az ügy részleteit. A Marvel-univerzum fő producere, Kevin Feige nem vett részt a találkozón, holott pletykák szerint ő is Gunn visszavételéért munkálkodott a színfalak mögött. Mivel azonban Horn leszögezte, hogy végleges a döntés, ő sem tehet mást, minthogy elfogadja a stúdió akaratát.

Elsütöttél pár rossz poént, és annyi a karrierednek?
James Gunn olyannal viccelődött, amivel nem kellett volna, most megfizet érte.

A sztárrendezőt, aki egy viszonylag ismeretlen képregénysorozatból készített két sikerfilmet, és Chris Prattből is filmsztárt csinált, alig egy hónapja bocsátották el, miután egy alt-right aktivista felhívta a figyelmet többéves, pedofíliával és nemi erőszakkal viccelődő tweetjeire. A stúdió döntését általános felhördülés követte, több petícióban kérték őket, vegyék vissza a rendezőt. A galaxis őrzői szereplőgárdája pedig nyílt levélben állt ki Gunn mellett.

Azért nincs minden veszve a rendezőnek: kirúgása óta számos nagy stúdió és neves producer kereste meg nagyszabású projektekkel.

Kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik