Kultúra

Hetero színész kapta az első nyíltan meleg Disney-karakter szerepét, az internet megőrült

Már évek óta folyamatosan jönnek az olyan hollywoodi botrányok, amik arról szólnak, hogy egy kisebbséghez tartozó karaktert – legyen szó akár ázsiai, transszexuális, vagy meleg szereplőről – fehér heteroszexuális színésszel játszanak el egy-egy fontosabb, világszerte több millió emberhez eljutó filmben, aminek rendre óriási közfelháborodás a vége. Azt hihetnénk, a stúdiók egy idő után tanulnak ezekből az esetekből, és nem dobálják meg az internetes darázsfészket, azonban a Disney ismét gurított egyet: heteroszexuális színészt találtak ugyanis a stúdió első nyíltan meleg karakterének szerepére.

Jack Whitehall fogja eljátszani ugyanis a jövő októberben érkező Jungle Cruise egyik mellékszerepét. A Disneylandbeli látványosságon alapuló kalandfilm a 19. században játszódik, a főszereplő Dwayne Johnson lesz. Whitehall a női főszereplő, az Emily Blunt által alakított Lily testvérét játssza majd el, általános közfelháborodásra.

A panaszkodók szerint az LMBTQ+ közösséghez tartozó embereket nem csak a képernyőn kell képviselni, hanem való életbeli tagjaiknak is illik munkát adni akkor, ha ilyen karakterek kerülnek a vászonra.

Mi lenne, ha egy nyíltan meleg színész/komikus játszaná az első nyíltan meleg “nagyon feltűnő” karaktert egy Disney-filmben. Apró lépések, asszem. APRÓ KIBASZOTT LÉPÉSEK. SZARSÁG AZ EGÉSZ

– kommentálta az ügyet Mario Cantone színész.

…szóval egy valódi meleg embert nem tudtak találni?

– tette fel a kérdést egy másik felhasználó.

Nem ez az első eset a közelmúltban, hogy a társadalmi igazság ügyéből lett botrány: nemrég Scarlett Johansson Rub & Tug-beli szerepe miatt forrongott az internet, a Disney pedig még csak most van kilábalóban másik nagy nyári botrányából, amit James Gunn rendező évekkel ezelőtti, sértő tweetjei miatti kirúgása eredményezett.

Kép: Dave Benett/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik