Kultúra

Kiderült, melyik filmeket tenné időkapszulába az Y-generáció

Szavazást hirdetett a Shutterfly nevű oldal arról, hogy az Y-generáció tagjai (hírhedtebb nevükön: millennials) melyik 2010-es évekbeli filmeket tennék egy időkapszulába, hogy azok az elkövetkező generációk számára is meg legyenek őrizve. A projekt alapján a Guardian közölte az első tizennyolc helyre került film listáját, amik között szuperhősfilmek és musicalek éppúgy megtalálhatók, mint komolyabb drámák.

Az első helyen valamennyire meglepő módon a Star Wars: Az ébredő erő végzett (e sorok írójának szilárd meggyőződése, hogy akkor már Az utolsó jediknek kellett volna erre a helyre kerülnie), második helyen az év egyik legnagyobbat durranó szuperhősfilmje, a Fekete párduc áll, harmadik helyre a Jégvarázs került.

Itt a teljes lista:

1. Star Wars: Az ébredő erő
2. Fekete párduc
3. Jégvarázs
4. Wonder Woman
5. Harry Potter és a Halál Ereklyéi – 2. rész
6. Kaliforniai álom
7. A szürke ötven árnyalata
8. Moana
9. Tűnj el!
10. Coco
11. Holdfény
12. A közösségi háló
13. A legnagyobb showman
14. Három óriásplakát Ebbing határában
15. Szárnyas fejvadász 2049
16. Szólíts a neveden
17. A Pentagon titkai
18. Spotlight – Egy nyomozás részletei

Érdemes megjegyezni, hogy a tizennyolc film harmadát, azaz hat darabot a Disney készített, míg a musicalek száma is elég magas: ebbe a kategóriába összesen öt film tartozik. A könnyedebb, akciódúsabb alkotások mellett a lista második felében egykét komolyabb drámát is megtalálunk, az összesítés pedig két újságírókról szóló filmmel zárul.

Kép: Disney/Lucasfilm

Ajánlott videó

Olvasói sztorik