Kultúra

Tom Cruise legyalulta Micimackót

Sem itthon, sem külföldön nem volt esélye senkinek és semminek a Tom Cruise főszereplésével készült Mission Impossible – Utóhatás ellen a mozipénztáraknál. Nálunk majdnem 60 ezer nézővel 95 millió forintot szedett össze első hétvégéjén az akciófilm, míg a tengerentúlon a második hét 35 millió dollárt hozott a filmnek. A mostani hétvégén bemutatott Barátom, Róbert Gida nálunk mindössze 19 milliót hozott, az USA-ban 25 millió dollár jött össze: ezzel azon ritka Disney-filmek közé került az alkotás, amik nem az első helyen nyitottak a mozikban.

A Barátom, Róbert Gidának így némileg nehezebb lesz visszahoznia a belé ölt 75 millió dollárt. Ráadásul az sem segít, hogy a filmet Kínában be se fogják mutatni, tekintettel arra, hogy ott Micimackó egy rezsimellenes mémnek számít, mivel sok internetező szerint a mesehős kísértetiesen emlékeztet Hszi Csin-pingre, az ország vezetőjére.

Nálunk még mindig szépen muzsikál a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba, ami harmadik hétvégéjén majdnem 70 milliós bevételt hozott, és még Amerikában is a toplista negyedik helyéig vitte. Fontos fejlemény még, hogy a bemutatása óta eltelt kilenc hétben először végzett a Jurassic World: Bukott birodalom a top 10-en kívül: ezen a hétvégén már csak 4 millió forintot hozott Magyarországon, ez a 12. helyre volt elég.

Valójában Tom Cruise az igazi James Bond!
A Mission: Impossible – Utóhatás idióta film, de nem baj, mert a fékezhetetlen akciójelenetek és a lenyűgöző Tom Cruise miatt 18 éve ez a sorozat legjobbja.

Kép: Paramount Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik