Kultúra

Steven Seagal Oroszország kulturális nagykövete lett

Hivatalosan is az orosz külügyminisztérium képviselője lett Steven Seagal. A volt akciósztár, aki mostanában inkább Putyinnal való barátsága, valamint szexuális zaklatási botrányai kapcsán került be a hírekbe, hivatalos, fizetetlen pozíciót kapott az orosz kormánytól. Többek között azért fog felelni, hogy a két ország között gördülékenyen menjenek a dolgok a kulturális, közéleti és fiatalsági szférákban. A hírről a külügyminisztérium a Facebook-oldalán tájékoztatott.

A kinevezés annak a minősített esete, amikor a nép diplomácia találkozik a hagyományos diplomáciával. Nemzetközi viszonylatokban sok párhuzam van az ENSZ Jószolgálati Nagyköveteivel

– írják.

Seagal már régóta jóban van Oroszországgal: 2016-ban ott volt Putyin akkori beiktatásán, illetve megvédte az elnököt azoktól a vádaktól, miszerint beleavatkozott volna az amerikai választásokba. Az orosz elnököt Seagal az egyik legjobb világvezetőnek, valamint brilliáns taktikusnak tartja.

A színész ellen jelenleg is eljárás folyik nemi erőszak ügyében. A színészt számtalan színésznő, köztük Lisa GuerreroPortia de RossiJenny McCarthyJulianna Margulies és Rae Dawn Chong vádolja szexuális visszaélésekkel.

Kép: Getty Images/Clive Mason

Ajánlott videó

Olvasói sztorik