Kultúra

Jean-Claude Van Damme teljesen bekokainozva csinálta végig egyik legrosszabb filmjét

Az 1993-as Street Fighter (Streetfighter – Harc a végsőkig) méltán vonult be a filmtörténelembe: a népszerű videójáték adaptációja egy nézhetetlen, sztori nélküli, csupán verekedésekből és beszólásokból álló katyvasz, amit Jean-Claude Van Damme azonban valahogy mégis sikerre vitt. Az akciósztár egyik legrosszabb filmje ugyanis majdnem háromszorosát hozta vissza gyártási költségeinek. Mint most kiderült, erre a színész teljesen beállva volt képes.

Interjút adott ugyanis a Guardiannek Steven de Souza, a film rendezője, aki többek között elmondta, hogy a főszerepet alakító színésszel alig lehetett bírni a forgatáson, mivel Van Damme naponta kb 10 ezer dollár értékű kokaint szívott fel.

Volt, hogy annyira szétcsapta magát a színész, hogy napokig nem lehetett dolgozni vele. A stúdió külön ápolót is felvett mellé, de ez sem segített: a színész függősége miatt alig tudták befejezni a filmet.

Nem ez volt ráadásul az egyetlen aspektus, ami pokollá tette a filmezést. A thaiföldi forgatásba bezavart, hogy éppen egy politikai puccs készülődött az országban, illetve mivel a stúdió a büdzsé tetemes részét Van Damme-ra költötte, nem volt kerek arra, hogy rendesen betanítsák a harcjelenetek szereplőit. A kaotikus forgatáson a legtöbben azt se tudták, melyik jelenetnél tartanak, a színészeknek pedig fogalmuk sem volt karaktereik motivációiról.

Ezek után a kritikai bukás borítékolható volt, viszont szinte csodának számított, hogy a film megháromszorozta a beléölt pénzt.

Kép: Amazon Studios

Ajánlott videó

Olvasói sztorik