Kultúra

Előkerült két eltűnt Monty Python-jelenet

Eltűnt, a Monty Python tagjain kívül senki által nem ismert jelenetek kerültek elő Londonban. A két szkeccs egyike egy vadnyugati könyvesboltban játszódik, a másiknak egy szerelmes Rózsaszín Lovag a főszereplője, írja a Times.

Michael Palin, a csoport egy tagja még tavaly adományozta napló- és jegyzetgyűjteményét a British Library-nek, ahonnan most az újság bányászta elő az eddig ismeretlen skeccseket, amik eredetileg a Gyalog Galopp című filmhez készültek. Ezek a jelenetek végül azért nem kerültek bele az alkotásba, mert az már amúgy is tele volt idiótábbnál idiótább, de annál emlékezetesebb ötletekkel.

Nem emlékszem már, miért nem használtuk fel őket. A Gyalog Galopp lépésről lépésre öltött formát, és az elején sokkal több ötletünk volt, mint amennyit a végén felhasználtunk, mert a filmnek kellett egy narratíva is. A végén a lovagok története elég erősnek bizonyult.

– nyilatkozta a megtalált anyaggal kapcsolatban Palin, aki egyébként hozzájárult ahhoz, hogy azokat elérhetővé tegyék a köz számára, és akár produkció is készüljön belőlük.

A színész jegyzetei az  1965-től 1987-ig tartó időszakot ölelik fel, a Gyalog Galopp mellett a Brian életével kapcsolatban is tartalmaznak megfigyeléseket, ötleteket.

Kép: Michael White Productions/National Film Trustee Company/Python (Monty) Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik