Kultúra

A Monty Python-alapító akkorát csalódott Nagy-Britanniában, hogy a Karib-tengerre költözik

John Cleese régóta ostorozza a brit sajtót, de most úgy tűnik, végleg betelt nála a pohár. A 78 éves humorista a BBC-nek adott interjúban jelentette be, hogy ősztől egy karib-tengeri szigetre, a 11 ezer lakosú Nevisre költözik, mert már képtelen elviselni az újságok hazudozását és kicsinyességét.

Cleese kifejtette, hogy hatalmasat csalódott hazájában, szerinte már a Brexit körüli vita is rettenetesen kiábrándító volt. Ő amúgy a kilépést támogatta a kampány során, de szerinte egészen szörnyű volt a párbeszéd színvonala, és mindenkit azonnal fanatikusnak bélyegeztek, aki megszólalt az ügyben. A jobboldalon hatalmasakat hazudtak arról, hogy mennyi pénz ömlene vissza a brit egészségügybe a kilépés esetén, a maradáspártiak fő taktikáját pedig a szavazók ijesztegetése jelentette.

Nagyon kevés embernek van bármi fogalma arról, mi fog történni. Miért lett hirtelen mindenki ilyen szenvedélyes, mikor azt sem tudjuk, mik a következmények?

tette föl a kérdést. Nevist ezzel szemben idilli helynek látja. „Az egyik legyszebb sziget, amin valaha jártam. Az emberek nagyon kedvesek, a rasszok közti kapcsolat pedig fantasztikus.”

Múlt héten amúgy egy másik volt Monty Python-tagnak, Terry Gilliamnek is volt egy kirohanása. Ő az amerikai rendező a BBC komédiaügyi vezetőjének megjegyzésén akadt ki, aki elmondta, hogy ma már nem hagyná, hogy hat fehér, elit egyetemen végzett férfiből álljon a Monty Python, mert sokszínűbb csapatokra van szükség.

Nem akarok többé fehér férfi lenni, nem akarom, hogy engem okoljanak a világ összes bajáért. Most már azt mondom a világnak, hogy fekete leszbikus vagyok, és Lorettának hívnak

– dühöngött Gilliam Karlovy Varyban, ahova évtizedek után elkészült filmje, Az ember, aki megölte Don Quijotét bemutatójára érkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik