Kultúra

A bécsi metró 14 ezer dezodort osztott szét az utasok közt a nagy hőségben

Elkelne a budapesti utazóközönségnek is egy ilyen frissítő segítség.

Óriási siker aratott a bécsi tömegközlekedési vállalat akciója, amivel a hőségtől felforrósodó U6-os metróvonalon próbálták kellemesebbé tenni az utazást. Nem, nem vizet, vagy üdítőket, esetleg jégkrémeket osztogattak a nagy melegtől senyvedő utasoknak. Hanem dezodorokat.

A Wiener Linien közlése szerint az utasok egy nap alatt elkapkodták a kiosztásra szánt összes dezodort. Egészen pontosan 14 ezer darab talált pillanatok alatt gazdára. A kellemetlen szagokat semlegesítő szereket szinte „kitépték a kezeinkből”  – mondta el a közlekedési vállalat szóvivője, Daniel Amman.

A szóvivő gyorsan hozzátette, hogy a dezodorokat nem azért kezdték el osztogatni, mert a bécsiek büdösebbek lennének, mint más emberek – írta a brit Telegraph. Csak a nagy melegben az emberek jobban érzik a szagokat – magyarázta Amman.

A bécsi metróhálózatban egyedül az öregedő U6-os vonalon járnak már csak olyan szerelvények, amelyek nincsenek felszerelve légkondicionáló berendezésekkel – írta a Telegraph. És leginkább azért forrósodnak fel, mert a vonal egy részén a felszínen, a napsütésben közlekednek.

Meg lehet poshadni a hőtől a 3-as metrón
Meg lehet pusztulni, olyan forróság van a leharcolt 3-as metrón, miközben a 4-es igazi felüdülés.

Kiemelt fotó: Wiener Linien

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik