Kultúra

Nem túl meggyőző Borat magyar akcentusa

Magyar migránsnak maszkírozva ment fegyvert venni Sacha Baron Cohen Amerikában, lebukott.

Ez a fickó nem úgy néz ki, mint egy magyar bevándorló. Kibaszott szűk bőrgatya, szakáll – egyszerűen nem passzol

– mondta el a Fox11-nek  Norris Sweidan, annak a fegyverboltnak a tulajdonosa, ahová Sacha Baron Cohen még februárban tért be, vélhetően Who is America? című, most indult sorozatának forgatása során. Holott a tulajdonos érvelése elég érthetetlen, elég szemfüles volt ahhoz, hogy kiszúrja, nem egy magyar férfival van dolga, főleg miután a komikus nem túl meggyőző akcentussal próbált fegyvert vásárolni.

Habár az eset elég régen történt, Sweidan még most is eléggé idegesnek tűnik az eset kapcsán. Az alig háromperces szegmensben felhevülten meséli el, hogyan távozott Cohen a boltból, miután lebukott, és ő hogyan próbálta kifaggatni a sorozat stábját a színész távozása után. Sweidan azt is elmondja, hogy rosszul vette azt, hogy Cohen a fegyvertartókból és a fegyverüzletből próbált viccet csinálni.

A fegyverbolt-tulajdonosnak azok felé is volt egykét keresetlen szava, akiket sikeresen ültetett fel a komikus. Sweidan a sorozat első részének arra a jelenetére, amikor Philip Van Cleave fegyvervédő óvodások számára népszerűsít plüssállatokkal díszített pisztolyokat, ennyit mondott:

És itt van egy fegyvervédő, akinek egy nyuszis fegyver van a kezében… Ha igazi fegyvervédő vagy, mi a faszért veszel a kezedbe nyuszis fegyvert? Komolyan?

A Who is America? első része vasárnap jött ki a Showtime-on, a sorozat ősszel kerül az HBO műsorára.

Ja, majd pont a kisgyerekek kezébe kéne fegyvert adni
Sacha Baron Cohen új sorozatát meg kell emészteni. Ez nem egy vicc? Tényleg azt mondja egy politikus a tévében, hogy az elsősök gránátokat dobáljanak?

Kép: Steve Granitz/WireImage

Ajánlott videó

Olvasói sztorik