Kultúra

Hétmillió gyűlt össze a Csengetett, Mylord?-közönségtalálkozóra

Már semmi akadálya nincs, hogy szeptemberben megrendezzék az eseményt.

Úgy néz ki, biztosan meglátogatja a magyar rajongókat a nálunk még mindig elképesztően népszerű brit sorozat színészgárdája. A magánszemélyek által indított kezdeményezés eredetileg három milliós célkitűzéssel startolt, de több mint nyolcszáz rajongó felajánlásával 7 millió 188 ezer forint gyűlt össze az esemény szervezésére.

Hihetetlen látni, hogy mekkora ereje van ennek a közösségnek és hogy ebben az országban tényleg mindenhol vannak rajongók. A szükséges összeg duplája gyűlt össze, ráadásul nagyon sok egyéb segítséget is kaptunk. A legtöbb utalás – az összeg 90 százaléka – a Positive Communications segítése után érkezett, akik egy PR kampánnyal járultak hozzá a közönségtalálkozóhoz, de városnéző túrával és reptéri transzferrel is beszálltak rajongók. Az pedig végtelenül megtisztelő a számunkra, hogy a HUMOR+ tévécsatorna is felajánlotta segítségét, ahol a sorozat összes része jelenleg is fut, így a rendezvény médiapartnereként rengeteg terhet levett a vállunkról

– írta közleményben Szijj András, a rendezvény egyik főszervezője.

A találkozóra hét szereplő ígérte, hogy eljön, amennyiben semmilyen színészi kötelezettségük nem lesz az időben: Su Pollard (Ivy), Sussie Brann (Miss Poppy), Catherine Rabett (Miss Cissy), Amanda Bellamy (Rose), Michael Knowles (Mr Teddy), Jeffrey Holland (James) és Perry Benson (Henry) jönnek biztosan Magyarországra.

A találkozó tervezett ideje szeptember 22. Jegyárusítás nem történik, csak azok vehetnek részt az eseményen, akik legalább ötezer forinttal támogatták a kezdeményezést. A pluszpénz miatt várhatóan nem lesz több, vagy grandiózusabb program: az esemény szervezői ezzel kapcsolatos kérdésünkre azt válaszolták, hogy mindössze az eredetileg 350 fősre tervezett esemény befogadóképessége lesz megnövelve, hogy minden adakozó részt tudjon venni. Ennek megfelelően az eredeti elgondolásoknál nagyobb helyszínt keresnek a szervezők. Jelenleg több helyszínt is fontolgatnak, de egyelőre nem született döntés.

A Csengetett, Mylord? egyébként nálunk messze nagyobb népszerűséggel bír, mint az Egyesült Királyságban. Ennek miértjértől nemrég hosszabb cikkben foglalkoztunk.

Miért mi szeretjük a legjobban Csengetett, Mylord?-ot?
A sorozat negyedszázada töretlenül népszerű Magyarországon, odahaza viszont sose szerették igazán. Miért történt így?

Kép: Robert Weedon/Wikimedia Commons

Ajánlott videó

Olvasói sztorik