Kultúra

Összejöhet a magyar közönségtalálkozó a Csengetett, Mylord? szereplőivel

A brit sorozat indulásának harmincadik évfordulójára tervezett Csengetett, Mylord?-közönségtalálkozó egyre közelebb jár a megvalósításhoz. A rajongói kezdeményezésre már a színészek is reagáltak, a szükséges pénznek már harmada összegyűlt. A Goood-on folyó gyűjtésbe eddig 90-en szálltak be, és ha tizenhárom napon belül meglesz a 3 millió forint, szeptemberben már fotózkodhatnak is a magyar rajongók kedvenc színészeikkel.

A szervezők felvették több színésszel is a kapcsolatot, eddig hatan jeleztek vissza: Susie Brann (Miss Poppy), Catherine Rabett (Miss Cissy), Amanda Bellamy (Rose), Michael Knowles (Mr. Teddy), Jeffrey Holland (James) és Perry Benson (Henry). Ők, ha nem jön közbe semmilyen színészi munka, biztosan jönnének szeptember 22-én, amennyiben meglesz a pénz. A színészeknek budapesti városnéző sétát is terveznek. Ha viszont nem jön össze a szükséges pénz, a részben megszerzett összeget jótékony célra ajánlják fel a szervezők.

A Csengetett, Mylord? egyébként Angliában sokkal kevesebb népszerűséggel bír, mint nálunk – amíg Magyarországon viszonylag gyakran adja újra a tévé a huszonhat részes szériát, a briteknél sokkal kevesebb az érdeklődés rá. Az 1990 és ’93 közt bemutatott sorozat az ottani kritikusok és közvélemény szerint eltörpül a jobb 90-es évekbeli sitcomok mellett, csupán azért érdemel komolyabb említést, mert ez volt az első alkalom, hogy egy BBC-s műsornak nyíltan leszbikus szereplője volt Cissy Meldrum személyében.

Kép: Robert Weedon/Wikimedia Commons

Ajánlott videó

Olvasói sztorik