Belföld

Be kell zárnia Budapest egyik legismertebb szórakozóhelyének

A mai napon a hatóság elrendelte a Marom Klub Kft. által üzemeltetett Auróra Kioszk és Auróra Kert, valamint a Corvin-tető Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett Corvin Club üzlet bezárását is, írja a jozsefvaros.hu. 

Az Auróra Kioszk és Auróra Kert bezáratását a VIII. kerület polgármesteri hivatal jegyzője rendelte el még 2017. június 28-án, az indoklás szerint azért, mert a lakókat zavarta ez a két vendéglátóhely. Az üzleteket üzemeltető Marom Klub Kft. a döntések ellen fellebbezett, ezeket azonban a bíróság és a kormányhivatal – a Marom Klub Kft. rosszhiszemű és jogsértő eljárása miatt – végül elutasította.

Az Auróra Facebook-oldalán ezt reagálta a Józsefvárosi Önkormányzat közleményére:

Ráadásul a jegyző utasítására

a hatóság a mai napon elrendelte a Corvin-tető Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett, Corvin Club bezárását is.

Ezt azzal indokolják, hogy 2018. június 21-én a drograzzia során

több személy esetében a rendőrség kábítószer birtoklása, valamint kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt bűntető eljárást folytat. Mindezekre tekintettel a rendőrség hivatkozással a szervezett bűnözés, valamint az azzal összefüggő egyes jelenségek elleni fellépés szabályairól szóló 1999. évi LXXV. törvény 5-6. §-ában foglaltakra kezdeményezte a fenti üzlet ideiglenes bezárását. A jegyző a törvényben foglaltaknak megfelelően közbiztonsági érdekből az eljárás befejezéséig, de legfeljebb egy évi időtartamra az üzletet ideiglenesen bezáratta.

A drograzziáról mi is írtunk, a rendőrség hét személyt állított elő, közülük ötöt kábítószer birtoklásának gyanúja, további kettőt kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt hallgattak ki.

A Corvintető egyelőre nem nyilatkozik az üggyel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik