Kultúra

Visszatér Lando Calrissian a Star Wars IX-ben

Ismét láthatjuk Billy Dee Williamset a csempész szerepében.

Örülhetnek, akik többet akartak látni Landoból a Solóban, vagy akiknek Donald Glover pánszexuális űrgengsztere után már hiányozni kezdett a karakter eredeti ábrázolása. A Disney ugyanis most erősítette meg a hírt, hogy visszatér a Star Wars kilencedik részében Billy Dee Williams, aki A birodalom visszavágban és A jedi visszatérben alakította a csempészt.

A Williams visszatéréséről szóló pletykák már júniusban elkezdődtek, miután a színész lefújt egy szeptemberre tervezett rajongói találkozót filmezési elkötelezettségei miatt, írja a Hollywood Reporter. A J. J. Abrams által jegyzett kilencedik részben Williams 1983 óta először adja arcát legendás szerepéhez: azóta csupán animációs sorozatokban és videojátékokban kölcsönözte hangját a karakternek.

A szeptembertől forgatott folytatás várhatóan 2019-re kerül a mozikba. Lando Calrissian mellett már Han Solo, Luke Skywalker és Leia Organa karakterei is tiszteletüket tették a Disney új trilógiájában, de a szereplők filmbéli, illetve Leia esetében az őt alakító Carrie Fisher való életbeli halála miatt úgy tűnik, a régi arcok közül csak Landot láthatjuk a befejező epizódban a régi arcok közül. Visszatér viszont a Reyt alakító Daisy Ridley, John Boyega Finnje, Adam Driver Kylo Ren, illetve Oscar Isaac Poe szerepében.

Kép: Albert L. Ortega/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik