Kultúra

400 millió dollárból forgatnák újra Az utolsó Jediket a csalódott rajongók

A Rian Johnson által rendezett Az utolsó Jedik nagyon gyorsan minden idők legmegosztóbb Star Wars-filmje lett. A kritikusok imádták, a nézők nagy része rühellte, a kemény, régivonalas rajongók pedig a decemberi bemutató óta aktívan támadják a filmet. Készült már petíció arra, hogy vegyék ki a kánonból, egy férfiasságában megsértett fan pedig összeollózott egy nőmentes változatot is a filmből.

Valószínűleg senki sem tolta jobban túl a hisztit, mint az a rajongói csoport, amely azt állítja, sikerült eddig 400 millió dollárt összekalapoznia arra, hogy a Disney újraforgassa az egész filmet. Ez nyilván nem fog megtörténni: már Johnson is körberöhögte a projektet a Twitteren, és a stúdió sem mutatkozott fogékonynak arra, hogy bármit is csináljanak a pénzzel.

Azért sincs esély a dologra, mert a pénzt nem egy olyan bejáratott tömegfinanszírozási módszerrel szerezték, mint például a Kickstarter, a csoport weboldalán csupán egy email-cím megadásával akár több ezer dollárral is „hozzájárulhatunk” a film újrafeldolgozásához, semmi sem köt minket, hogy ténylegesen odaadjuk a pénzt. Vagyis erősen kérdéses, hogy mennyi pénz gyűlt össze ténylegesen.

Most azonban sikerült összehozni egy posztert is az álomprojekthez, ami a rajongók által vágyott színben tünteti fel a film által állításuk szerint teljesen elrontott karaktereket: láthatunk kigyúrt, tettrekész Luke-ot, páncélos Kylo Rent, érthetetlen okból hologramszemmel rendelkező Finnt. Az egész egy adag szexizmussal van nyakon öntve, ugyanis a poszter Leiát A jedi visszatérben viselt aranybikinijében, Rey-t pedig konyhában ábrázolja.

A poszterre már a Luke-ot játszó Mark Hamill is reagált. Tweetében csak annyit jegyzett meg:

Eléggé magáért beszél, nem gondoljátok?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik