Kultúra

Macskája tette tönkre a lengyel ellenzéki legenda tévéinterjúját

Jerzy Targalski az országban egyre erősödő feszültségekről beszélt, mikor a macska úgy érezte, ideje akcióba lépni.

A politológus-történész-rádiós Jerzy Targalski a szocializmus évtizedeinek egyik legaktívabb lengyel ellenzéki aktivistájaként 1976-1984 közt Lengyelországból, 1984-től pedig franciaországi emigrációjából (itt lett a Szabad Európa Rádió munkatársa) próbálta a helyes mederbe terelni szülőhazáját, ahol húsz évvel ezelőtti hazatérése óta is politikailag aktív, történészként pedig a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulójának közép- és kelet-európai politikai átalakulásával foglalkozik.

Néhány nappal ezelőtt a Lengyelországban napjainkban egyre növekvő feszültségről, illetve az egykori titkosszolgálati tagok ma is erős vezető szerepéről kérdezte otthonában a holland NTR televízió, a témáról azonban nem csak Targalskinak, de macskájának, Lisionak is elég markáns véleménye volt.

A vörös macska ugyanis a férfi mondandójának közepén finoman felmászott a nyakába, majd dörgölőzés közben a farkával többször is megpróbálta eltakarni Targalski szemeit.

Mindez persze egyetlen pillanatra sem volt képes kizökkenteni a férfit gondolatmenetéből, bár a a kezével többször is megpróbálta legyűrni a macska mindig szem elé kerülő farkát, tartva tőle, hogy az véletlenül elsomorja a szemüvegét.

Lisio egyébként hamar feltűnik a Targalskival készült interjúk során, a nemzetközi debütálásra azonban mostanáig kellett várnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik