Kultúra

Ki az, akit ne érdekelne a műkörmösök élete?

Ahhoz képest, hogy első ránézésre a június uborkaszezonnak tűnt a sorozatok terén, lesznek premierek szép számmal. Na, nem jön még egy Westworld, de mindenki megtalálhatja a kedvencét. Annyi minden jön ki, hogy az összes létező sorozatot persze nem listáztuk, viszont lehet válogatni bőven. Aki meg kifogyna, az nézze vissza a májusi ajánlónkat.

Dexter összecsap a karate kölyökkel
Májusban jön A karate kölyök folytatása, a drogfüggő Benedict Cumberbatch és a Dexterként befutott Michael C. Hall sorozata is. Ezeket nézheti a hónapban.

Pose S01, FX

Június 3.

Az FX sorozata az 1980-as évek New Yorkjában játszódik, és egy LMBTQ közösséget mutat be az úgynevezett ball kultúrában. Itt a fiatalokat eldobta a saját családjuk, és a választottjukkal élnek, miközben a táncon keresztül tökéletesítik a mozgást, és modelles vonulást. A Pose-ban többek között Kate Mara is feltűnik.

Utódlás (Succession) S01, HBO

Június 4.

A sorozat középpontjában a Roy család és a médiavállalatuk áll, ahol örökösre van szükség. Logan Roy (Brian Cox) utódját viszont súlyos hatalmi és politikai harcok árán ismerhetjük meg. Ja, és az Utódlásban Macaulay Culkin öccse, Kieran Culkin is szerepet kapott.

Humans S03, AMC

Június 5. 

A téma a mesterséges intelligencia, sosem lehet elég tartalmat gyártani az emberi tulajdonságokkal felruházott robotokról. A Humansban az volt a cél, hogy a robotok szolgálják az embereket, segítsék a családok életét, de aztán természetesen öntudatra ébrednek. A sorozatban Carrie-Ann Moss is szerepel, őt legutóbb a Jessica Jonesban láthattuk.

American Woman S01, Paramount Pictures

A 70-es évek Amerikájában járunk, ahol egy otthon ülő feleség mindennapjait rendesen felborítja, hogy a férje félrelépett. A nő elhagyja a családját, és rájön, hogy a lakáson kívül is van élet, és milyen mondjuk dolgozni. Az American Womenben főleg az a pláne, hogy a Shameless producere rakta össze a sorozatot, és a Spinédzserekkel a csúcsra ért Alicia Silverstone játssza a főszerepet.

Karmok (Claws) S02, TNT

Június 10. 

A cím nem véletlen, a sorozat a manikűrösök életéről szól, egy körmös szalonról. Nagyon színes, nagyon amerikai (illetve floridai, nagy különbség) sok hosszú műkörömmel, ármánnyal. Valaki vagy kedvet kap a Karmok előzetese után, vagy azonnal hagyja a fenébe. A második évad premierje június 10-én lesz, de Magyarországon június 18-tól lehet nézni az HBO GO-n.

Goliath S02, Amazon

Június 15. 

A Goliath azért került be az összeállításunkba, mert hátha valaki odavan Billy Bob Thorntonért, és behozná a lemaradását. Thornton ügyvéd karaktere kissé lecsúszott, de visszaül a nyeregbe, amikor egy barátja 16 éves fiát gyilkosságért tartóztatják le. Az ügy persze egyre bonyolódik.

A Viszony (The Affair) S04, Showtime

Június 18.

A nemzetközi premierrel egy időben jön a negyedik évad az HBO GO-n, Dominic Westtel (Noah Solloway), Ruth Wilsonnal (Alison Bailey), Joshua Jacksonnal (Cole Lockhart) és Maura Tierney-vel (Helen Solloway). Még az is lehet, hogy valaki több évad után is pótol, vagy folytatja, ahogy két szemszögből követ végig a sorozat egy viszonyt. A férfi elvileg házas, több gyereke van, a nő meg próbálja összerakni az életét és a kapcsolatát, miután a férjével elvesztették a fiukat.

Marvel’s Luke Cage S02, Netflix

Június 22. 

A netflixes szuperhős-sorozatok közül nem mindegyik jött be, sőt, a Jessica Jones elfáradt és az Iron Fist sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Luke Cage viszont jó kritikákat kapott, és most jön a folytatás.

Glow S02, Netflix

Június 29. 

A női pankrátorokról szóló sorozat kicsit izgalmasabbnak hangzott, mint amilyen az első évad lett, de a második beharangozója olyan jól sikerült, hogy adhatunk ennek még egy esélyt.

Kiemelt kép: HBO

Ajánlott videó

Olvasói sztorik