Kultúra

Mozifilm készül a budapesti fiatalok éjszakai életéről

Hartung Attila rendezi az alkotást, amely a fővárosi Z generációt mutatja be.

Ma kezdődik a forgatása Hartung Attila első nagyjátékfilmjének, amely a Senki nem megy sehova munkacímmel készül és 24 napon keresztül július végéig tartanak a budapesti éjszakai élet helyszínein, valamint a Szabadság híd tetején. Hartung filmje lesz az első magyar mozifilm, ami kifejezetten a Z generációról szól. A Senki nem megy sehova a Filmalap Inkubátor Programja keretében a Filmalap 62 millió forintos gyártási támogatásával készül, várhatóan 2019 tavaszán kerül a magyar mozikba.

Hartung filmjének célja a mai fiatalokról és a mai Budapestről őszinte és nyers korlenyomatot készíteni. Az autentikusság okán a filmben főszerepet játszik Yorgosz Goletsas amatőr színész, a Deep Glaze zenekar frontembere, valamint Sipőcz András vlogger, youtuber. A filmben főszerepet játszik továbbá László Panna, László Zsolt színművész lánya; valamint Stohl András, cameo szerepekben pedig számos, a 18-30 év közötti korosztály meghatározó alakja feltűnik majd.

A képen szereplő színészek (balról jobbra): Songoro Laura, László Panna, Murányi Panka, Megyesi Pálma. Fotó: Vertigo Média/Sághy Tímea

A film főszereplője a tinédzser Gergő, akinek életét befolyásos, bíró apja egyengeti. Érettségi után egy amerikai egyetemre megy továbbtanulni, ám előtte még bulizik egy nagyot barátaival. A banda provokatív videókat készít a netre, versengésszerű kihívásokkal próbál minél nagyobb nézettséget elérni. Egy házibulin azonban minden megváltozik, a fiúk túl messzire mennek, Gergő fogadásból lefekszik egy lánnyal. A buliról készült felvételek botránnyá fajulnak a közösségi médiában, a lány eltűnik. A bűntudattól gyötört Gergő beleveti magát a budapesti éjszakába, hogy megtalálja a lányt és tisztázza a történeteket.

A Senki nem megy sehova várhatóan 2019 tavaszán kerül a mozikba a Vertigo Média forgalmazásában.

Az interneten zaklatják és alázzák egymást a magyar tinik
Erről fog szólni a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) című film, amelynek itt az új előzetese.
Kiemelt kép: Vertigo Média/Sághy Tímea

Ajánlott videó

Olvasói sztorik