Kultúra

Megszólalt az Opera a Billy Elliot-ügyben

Ókovács Szilveszter szerint nem a támadás, hanem a megcsappant érdeklődés miatt kellett lemondani az előadásokat.

Ahogy megírtuk, a Magyar Állami Operaház lemondta a Billy Elliot 15 előadását, nem sokkal azután, hogy a Magyar Idők egyik cikke melegpropagandával vádolta meg a világ számos országában bemutatott, díjakkal elhalmozott musicalt, és az azt bemutató Operaházat. Az Opera igazgatója, Ókovács Szilveszter most közleményben reagált a hírre, amelyben elismeri az előadások elhagyásának tényét, de azt igykeszik nyomatékosítani, hogy ez nem önmagában a támadás, hanem a támadás hatására visszaeső érdeklődés miatt történt. Íme a közlemény:

A Magyar Állami Operaház biztosítja nézőit arról, hogy megtartja Billy Elliot című produkciójának 29 előadását – miközben az összesen 44 db, június-júliusra tervezett alkalomból 15-öt törölni volt kénytelen az elmúlt hetek sajtóvitái nyomán. Félreértések elkerülése végett aláhúzzuk: az előadásokat nem a sajtóvita miatt hagyjuk el, hanem a sajtóvita nyomán visszaesett érdeklődés miatt.

Aki bízik az Opera érvelésében, még több mint 20 előadásra válthat jegyet – akár ma is, hisz kedd óta napi két előadásban újra táncol Billy. (…) A Billy Elliot-produkció két éve megy, eddigi 90 előadását 101 ezren látták. Ezúton is köszöni nézői bizalmát a Magyar Állami Operaház.

Borítókép: Máthé Zoltán/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik