Kultúra

Az Opera lemondta a melegpropagandával megvádolt Billy Elliot 15 előadását

Állítólag visszaesett az érdeklődés a negatív hangvételű sajtókampány után.

Kedves Művészeink! Mint azt bizonyára az elmúlt hetekben ti is tapasztalhattátok, a sajtóban negatív hangvételű kampány jelent meg a Billy Elliot produkciónk kapcsán, ami miatt az értékesítés jelentős mértékben visszaesett. Ezen előre nem látott, vis maior okokból kifolyólag sajnálattal tájékoztatunk benneteket, hogy a produkció lent rögzített tizenöt előadása az Operaház vezetőségének tegnapi döntése értelmében elmarad

– írja az Operaház igazgatója, Ókovács Szilveszter művészeknek írt levelében, amely a 444 birtokába jutott.

Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Az Ókovács által említett támadás június elején indult: a kormányhoz közel álló Magyar Időkben jelent meg N. Horváth Zsófia zavaros kirohanása, amely botrányosnak nevezte a homoszexualitás színházi propagálását. Szerinte a darab nemcsak a jó ízlés határán megy túl, de a gyerekek megrontásával sem túlzás megvádolni a rendezőt és azt, aki hagyta bemutatni az előadást – ez utóbbi, ugye, nyilvánvalóan magára az igazgatóra vonatkozik.

Ókovács a váratlan támadásra először válaszcikkben mentegetőzött, arra hivatkozva, hogy a saját ízlését, hitét és identitását nem erőltetheti rá egy állami intézmény műsortervére. Ez azonban, úgy tűnik, kevésnek bizonyult, így most törölte a Billy Elliot 15 előadását is. Az Operaház honlapja szerint a fennmaradó előadásokra féláron lehet jegyet kapni.

Kiemelt kép: Operaház

Ajánlott videó

Olvasói sztorik