Kultúra

Exkluzív: itt az új magyar road movie, a Virágvölgy első előzetese

A 24.hu-n látható először a Karlovy Vary-i filmfesztiválon debütáló alkotás kedvcsinálója.

A jövő hétvégén kezdődő 53. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon fog bemutatkozni a Foszfor című rövidfilmet jegyző Csuja László első nagyjátékfilmje: a Virágvölgy című alkotás, amely a Filmalap pályakezdő tehetségek támogatására létrehozott Inkubátor Programjában készült. A rangos mustrán az legjobb első és második filmeket felvonultató „East of the West” (A Nyugat Keletje) versenyprogramba beválogatott produkciónak most megérkezett az előzetese, amely nálunk debütál.

A Virágvölgy Magyarországon játszódik, napjainkban. Egy külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen apát és otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a munkásszállón élő, jószívű Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt anyának és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra. Csuja László filmje amatőr színészekkel készült, a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere, a férfi főszerepben pedig Réti László, többszörös Speciális Olimpiai bajnok látható.

A forgatókönyvet Csuja László és Nagy V. Gergő közösen jegyzi, az operatőr Vass Gergely volt. A film Muhi András és Ferenczy Gábor producerek vezetésével a FocusFox gyártásában a Filmalap 62 millió forintos támogatásával készült. A Virágvölgyet nyár végén mutatja be a mozikban az ELF Pictures.

Kiemelt kép: FocusFox/ELF Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik