Kultúra

Csecsemőt lopnak, aztán felnevelik

BeBefejeződött a Virágvölgy forgatása.

Bianka egy délután hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, aztán játékból, apát és otthont keres maguknak. Végül az enyhén értelmi sérült Laci befogadja őket. Apai feladatát komolyan véve elhatározza, bármi áron élhető otthont teremt családjának

– indul a Virágvölgy szinposzisa, amelyet coming-of-age történettel keresztezett road movie-ként aposztrofáltak az alkotók. A 25 napos forgatás most lezárult. Csuja László, a rendező már vágja a filmet, ami várhatóan jövő ősszel érkezik a hazai mozikba. Csuja a Filmapalap Inkubátor Programjának győzteseként kapta a lehetőséget a Virágvölgy elkészítésére, a mentora pedig az idei Arany Medvét elnyerő Enyedi Ildikó.

A főszereplők nem profi színészek: egyikük Réti László, többszörös Speciális Olimpiai bajnok, a másik Berényi Bianka, az EU Cannibal frontembere.  “Azért volt fontos, hogy amatőrökkel dolgozzunk, mert  behozzák a saját világukat a filmbe. Laci a valós életében is egy csendes, szűkszavú ember és ettől a filmben van egy titokzatos jelenléte, Bianka pedig hihetetlenül intenzív. Sokat változott az ő személyiségük miatt az eredeti forgatókönyv a film őrültebb és szabadabb lett annál, mint amit eredetileg elképzeltünk alkotó társaimmal” – mondta a rendező.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik