Kultúra

Szinkronnal para csak igazán az új Halloween előzetese

Még úgy is, hogy a maszkos Michael Myers ebben sem szólal meg.

Tizenhat évvel az eredeti filmszéria végét jelentő Halloween: Feltámadás és kilenccel a Rob Zombie-féle 2007-es remake folytatása, a Halloween II után idén fog mozikba kerülni a franchise rebootja, a szimplán csak Halloween című sokadik bőrlehúzás, amely az 1978-as alapfilm közvetlen folytatásaként készül. A horrornak tegnap megjelent az első előzetese, amelynek már itt is a magyarul beszélő változata.

A horrorfilmek mestereként számon tartott és az eredeti Halloweent is író-rendező John Carpenter produceri bábásodásával készülő reboot teljesen figyelmen kívül hagyja majd az eddigi folytatásokat és ott veszi majd fel a fonalat, hogy a gyilkológép Michael Myers évtizedekkel az általa rendezett mészárlást követően még mindig az elmegyógyintézetben tengődik. Igen ám, csakhogy az ő és társai szállítása közben bekövetkező buszbalesetnek hála megszökik és hazatér, hogy ismét elintézzen néhány embert.

A Halloween-mozik legnagyobb hősnője, Laurie Strode szerepében visszatérő Jamie Lee Curtis mellett Judy Greer és Will Patton játsszák a fontosabb szerepeket a produkcióban, amelyben a megállíthatatlan Myerst 40 év után ugyanaz a Nick Castle alakítja, aki annak idején az alapfilmben is megformálta.

A Danny McBride (Ananász expressz, Itt a vége), a Carpenter filmjei közül sokat társíró és produceráló Debra Hill, illetve David Gordon Green (George Washington, Joe) közös forgatókönyvéből az utóbbi rendezésében jön az új Halloween, amely október 19-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Kiemelt kép: Blumhouse Productions/Universal Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik