Kultúra

Tom Cruise száznál is többször ugrott ki egy repülőből

A Mission: Impossible 6 egyik jelenetéhez, amelynek forgatásáról látványos werkfilm jelent meg.

Már lassan négy évtizede színészkedik Tom Cruise, akiről ez idő alatt az egész világ megtanulhatta, hogy ő bizony önmaga kaszkadőre és ezt minden adandó alkalommal újra és újra bebizonyítja.

Cruise kaszkadőrködéséről szól a nyáron mozikba kerülő Mission: Impossible – Utóhatás új werkje, amelyből megtudhatjuk, hogy az 56 éves sztár Ethan Hunt szerepében egy ún. HALO ugrást is végrehajt a filmben. A mintegy 25 ezer láb (kb. hétezer méter) magasságból kivitelezett ugrásra rendkívül sokat kellett készülni, aztán meg még annál is többet kellett gyakorolni, ezért miként az a videóban elhangzik,

az ugrást Cruise nem egyszer és nem kétszer, hanem százhatszor hajtotta végre.

A lassan szuperhőssé avanzsáló, megállíthatatlan Ethan Huntot már 22 éve alakító Cruise mellett Rebecca Ferguson (Isla Faust), Simon Pegg (Benji Dunn), Ving Rhames (Luther Stickell), Alec Baldwin (Alan Hunley), Michelle Monaghan (Julia Meade) és Sean Harris (Solomon Lane) is visszatér a hatodik filmben. A fontosabb új mellékszereplőket Henry Cavill, Angela Bassett és Vanessa Kirby alakítják.

A Mission: Impossible – Titkos nemzetet is jegyző Christopher McQuarrie által írt és rendezett Mission: Impossible 6 egy héttel az amerikai bemutató után: augusztus 2-án fog a magyar mozikba kerülni.

Kiemelt kép: Paramount Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik