Kultúra

A Las Vegas-i mészárlással tréfálkoztak, csúnyán ráfizettek

Annak az amerikai rockegyüttesnek a tagjai, akik egy fesztiválon okoztak botrányt.

A New Musical Express számolt be róla, hogy hatalmas felháborodást okozott Las Vegasban az ott zajló Punk Rock Bowling & Music fesztiválon a NOFX nevű amerikai rockegyüttes, amelynek tagjai a koncertjükön két szám között az október elsején történt tömegmészárlás kapcsán poénkodtak.

Azt hiszem, csak egyszer lőnek le Las Vegasban, ha egy country zenekarban játszol

– kezdte a poénosnak szánt megjegyzésével az együttes gitárosa, Eric Melvin.

A jelenlévők közül sokan már Melvin szövegét sem díjazták, azonban az még semmi volt ahhoz képest, ahogyan aztán a frontember Michael John Burkett, művésznevén Fat Mike folytatta:

De ők legalább countryzene-rajongók voltak, nem punk rock-rajongók.

Mindez már a helyszínen kiverte a biztosítékot, ahogyan az esetet megörökítő videóban is hallható:

A közönség fujjolásával nem úszták meg a NOFX tagjai: a koncertet követően előbb az őket régóta támogató és számukra sört is biztosító Stone Brewing Co. sörfőző, majd pedig a Punk Rock Bowling fesztivál szervezői is bejelentették, hogy megszakítanak minden együttműködést a zenekarral.

A fesztivál később közleményt is kiadott, melyben bocsánatot kértek, amiért ilyesmi megtörténhetett.

A legnagyobb felháborodást a közösségi médiában keltette az eset, melynek hatására sok internetező támadja a zenekart, amelytől a rajongók is sorra határolódnak el. Íme néhány a twitteres reakciók közül:

Gyerekkorom óta a rajongója voltam Fat Mike-nak és a NOFX-nek. A Vegas-i lövöldözéssel kapcsolatos megjegyzésétől rosszul vagyok. B*szd meg. Épp elveszítettél egy rakás rajongót.

Kedves NOFX nem vagytok viccesek és addig, amíg nem kell futnotok az életetekért, miközben lőnek rátok tíz percen keresztül, nincs jogotok egy árva szót sem szólni arról az éjszakáról! Kérlek ne gyertek vissza Vegasba.

Ennek a NOFX bandának, akik azt gondolták, oké arról tréfálkozni, hogy 58-an meghaltak és több, mint 500-an megsebesültek október elsején, ezt mondom: menjetek a pokolba. Ne gyertek vissza Las Vegasba.

Viszlát, NOFX. Remélem élveztétek az embereknek mondott utolsó undorító szavaitokat, ahogyan feledésbe merültök.

A jelenleg négytagú NOFX 1983 óta létezik, mostanáig tizenhárom stúdióalbumot adtak ki.

Las Vegas-i lövöldöző: senki sem érti, miért gyilkolt a multimilliomos hazárdjátékos
Egyre több és több információt lehet megtudni a legvéresebb amerikai tömeggyilkosság elkövetőjéről. Csak azt övezi növekvő rejtély, miért tette. Összeszedtük, mit lehet eddig tudni Stephen Paddockról.
Kiemelt kép: Getty Images/Tim Mosenfelder

Ajánlott videó

Olvasói sztorik