Kultúra

John Malkovich lesz az új Poirot

Agatha Christie egyik legismertebb regényének készülő adaptációjában.

A jelenleg Budapesten tartózkodó John Malkovich fogja alakítani a legendás Hercule Poirot magánnyomozót egy készülő tévéfilmben, amelyet Agathe Christie 1936-ban megjelent Az ABC-gyilkosságok című krimijéből forgatnak – számolt be róla a Deadline (via MTI).

A BBC One rendelte meg az új feldolgozást, amelynek forgatókönyvét Sarah Phelps (A vád tanúja, Tíz kicsi katona) írja. A szereplőgárdát Malkovich mellett a Harry Potter-filmekkel ismertté vált Rupert Grint, továbbá Andrew Buchan, Eamon Farren, Tara Fitzgerald, Bronwyn James és Freya Mavor alkotja.

A klasszikus krimiből készülő tévéfilm az 1930-as években játszódik. Poirot egy sorozatgyilkosság ügyét deríti fel a veszélyesen megosztott, gyanakvás és gyűlölet terhelte környezetben.

A regénnyel kapcsolatban Phelps elmondta: Christie regénye brutális történet erőszakról és a hazugságokról, a múlt hosszú árnyékáról és a bekövetkező gyilkosságokról.

A középpontban a krimiirodalom egyik legismertebb, leghíresebb szereplője áll. Mindannyian úgy gondoljuk, hogy ismerjük Poirot személyét, de vajon tényleg ismerjük-e?

– tette hozzá a forgatókönyvíró és producer.

A forgatás várhatóan júniusban kezdődik. A produkciót a Destino, A hipnotizőr és a The Frankenstein Chronicles című sorozatok több epizódját is jegyző Alex Gabassi fogja rendezni.

John Malkovich vezette a róla szóló kiállítást a Műcsarnokban
Önálló estjét megtartani érkezett, de ha már itt volt, gyorsan körbefutott a Malkovich Malkovich Malkovich című fotókiállításon.
Kiemelt kép: Getty Images/Carlos Alvarez

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik