Kultúra

Enyedi Ildikó nyitja meg a díszbemutatóját a filmnek, ami elhozta előle az Oscart

A magyar mozikban is bemutatkozik az Egy fantasztikus nő című chilei alkotás.

Június 1-jén 20 órától tartják Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban hazai díszbemutatóját a Sebastián Lelio írta és rendezte Egy fantasztikus nő (Una Mujer Fantástica) című chilei alkotásnak, amely a februári Oscar-gálán megkapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó aranyszobrot.

Az eseményt az Oscarra jelölt, de a díjról lemaradó, Arany Medve-díjas Testről és lélekről rendezője,

Enyedi Ildikó fogja megnyitni Chile magyarországi nagykövete, Verónica Chahin és a filmet hazánkban forgalmazó ELF Pictures forgalmazási vezetője, Donáth Péter társaságában.

Az Oscar-díjas alkotás egy transznemű nőről, Marináról szól, aki nappal pincérkedik, éjszaka pedig egy nightclub énekeseként dolgozik. Szerelmével, a 20 évvel idősebb Orlandóval a jövőt tervezik. Egyik éjjel, épp miután megünnepelték Marina születésnapját, Orlando rosszul lesz. Marina azonnal kórházba viszi, de a férfit már nem lehet megmenteni. Marina gyanakvó tekintetek kereszttüzébe kerül. Orlando volt felesége megtiltja, hogy elmenjen a temetésre, fia pedig megfenyegeti, hogy kidobja a lakásból, ahol együtt éltek. Marina transzneműsége Orlando családja szemében aberráció. Fájdalmas harcot kell vívnia – mint egész eddigi életében –, hogy önmaga maradhasson: erős, egyenes jellemű, fantasztikus nő.

Daniela Vega főszereplésével készült Egy fantasztikus nő június 7-től lesz látható a magyar mozikban.

Kiemelt kép: Getty Images/Rodin Eckenroth

Ajánlott videó

Olvasói sztorik