Kultúra

Enyedi Ildikó: Ami a filmmel történt, bizonyítja, hogy jól dolgoztunk

Az Oscar-gála után nyilatkozott a Testről és lélekről rendezője.

Körülbelül erre készültem

— mondta Enyedi Ildikó az Oscar-gálát követően a közmédiának.

A 90. Oscar-díjátadó gáláján a legjobb idegen nyelvű alkotások mezőnyében a Testről és lélekről  is szerepelt, végül azonban chilei győzelem született az Egy fantasztikus nő című alkotás révén.

Nagyon nagy kaland volt, nagyon szép volt, nagy boldogság volt dolgozni, és ami azóta történt a filmmel, az azt bizonyítja, hogy jól dolgoztunk

— tette hozzá a rendezőnő.

Enyedi a tavaly a legjobb  rövidfilmnek járó aranyszoborral kitüntetett Mindenki rendezője, Deák Kristóf társaságában állt kamera elé és kiemelte, hogy már dolgozik az új filmje előkészületein. Következő rendezése a Füst Milán Feleségem története című regényének adaptációja lesz.

A Testről és lélekről stábja mindenkinek megköszönte a drukkolást a film közösségi oldalain.

Mint ismert, Enyedi filmje egyéb elismerések mellett elnyerte a fődíjat a Berlinalén, a női főszerepet játszó Borbély Alexandra pedig megkapta a legjobb női alakításért járó Európai Filmdíjat.

Kétéltű vízi lény vitte a legjobb filmet, a Testről és lélekről nem kapott Oscart
A jubileum nem hozott nekünk szerencsét: a 90. Oscar-gálán nem tudtuk folytatni az utolsó két év sorozatgyőzelmét. A legjobb film meglepetés volt: ránk is fért az utóbbi évek legunalmasabb gáláján.
Kiemelt kép: Getty Images/Rodin Eckenroth

Ajánlott videó

Olvasói sztorik