Kultúra

A Westworld színésznője a fekete Star Wars-karakterek előtt hajtott fejet a Han Solo-film premierjén

Normális esetben ebben a rovatban nem írunk hírességek ruháiról. Most viszont egy olyat mutatunk, hogy a kockák is megnyalják mind a tíz ujjukat.

Thandie Newton fergeteges figura. Ezt már a Westworld kapcsán is sejtettük, nemrég adott interjújában pedig csak tovább erősítette ezt a képet.

Aggódtam kicsit, hogyan fogok működni robotként
Thandie Newtonnal, a Westworld egyik főszereplőjével eddigi élményeiről, sorozatbeli karakteréről és nőjogi aktivistaként vállalt szerepéről beszélgettünk.

A Han Solo-film cannes-i premierjén pedig még erre is rá tudott emelni: olyan ruhában jelent meg a bemutatón, amellyel a Star Wars összes eddigi színesbőrű karaktere előtt hajtott fejet.

Fotó: Dave Bedrosian / Geisler-Fotopress / Geisler-Fotopress / DPA

A ruhát Vivienne Westwood tervezte, és persze szokásosan csodás, látványos darab lett, de itt most sokkal érdekesebb az anyag, amiből készült. Christian Högstedt fotográfus készített egy sor felvételt Newton saját Star Wars figuragyűjteményének darabjairól, ezek a képek kerültek fel aztán az aranyszínű, szürke virágmintás anyagra. A színésznő stylistja, Erin Walsh saját Instagramján megosztott egy tervet és néhány közelit is az anyagról, amit aztán még Swarovski-kristályokkal is díszítettek, ha az eddigiek nem lettek volna elegendőek. Ráadásul, mint kiderült, az ötlet nem valamelyik ügyes PR-os agyából pattant ki, hanem maga Newton találta ki, hogy szeretné, ha ikonikus fekete Star Wars-karakterek borítsák a ruháját a film premierjén, amellyel ő is belép a franchise történetébe. Nem is akárhogyan: Thandie Newton az első fekete nő, aki főszerepet kapott egy Star Wars-filmben.

 

Innen nézve pláne nem csoda, hogy Newton gond nélkül rá tudta tenni az összes fekete figurát a ruhájára, még túlzottan zsúfolt se lett: rajta van Billy Dee Williams Lando Calrissianként, John Boyega mint Finn, Samuel L. Jackson mint Mace Windu, Forest Whitaker mint Saw Gerrera, és Hugh Quarshie Panaka kapitány szerepében. Ennyi, és egy nő sincs: Lupita Nyong’o játszik ugyan az utolsó két filmben, ám Maz Kanataként az arca és rasszjegyei, ugyebár, nem látszanak. Newton Valt alakítja a Solo: Egy Star Wars-történet című filmben, mely május 24-én kerül mozikba nálunk.

Kiemelt kép: AFP PHOTO / Alberto Pizzoli

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik