Kultúra

Elindult a jegyelővétel az új Star Warsra, de vajon működik-e?

Az elmúlt években nem ment mindig zökkenőmentesen az online jegyértékesítés.

Ma van a Nemzetközi Star Wars Nap, melynek apropóján világszerte, így hazánkban is megkezdődött a jegyelővétel a franchise új installációjaként közelgő a Solo: Egy Star Wars-történet első vetítéseire. A május végén mozikba kerülő spinoff előadásaira már a Cinema City honlapján is lehet jegyeket foglalni.

Mint emlékezetes, a saga 2015-ös újraindítása óta minden évben problémássá vált a jegyértékesítés első napja, amelyen korábban rendre összeomlottak a legnagyobb mozihálózat, a Cinema City jegyrendelő felületei. Idén azonban úgy tűnik, sikerült kontroll alatt tartani a rajongók rohamát, ugyanis az elővásárlás reggeli startja óta (még) nem érezett hír arról, hogy a rendszer nem bírná az ostromot.

A fenti Facebook-poszt alá mostanáig érkezett kommentekből kiderül, hogy azért még mindig nem tökéletes a rendszer, mert akadnak olyanok, akiknek nem sikerült elsőre jegyet venniük. Ezzel együtt az online felület és az OTP Simple telefonos alkalmazás is rendben működik.

A Solo: Egy Star Wars történet nagyjából arról fog szólni, hogy miután a vakmerő csempészpilóta, Han Solo találkozik későbbi másodpilótájával, Chewbaccával (Joonas Suotamo), illetve a hírhedt szerencsejátékos Lando Calrissiannel (Donald Glover) egy utazáson, társulnak egymással – no meg egy Qi’Ra (Emilia Clarke) nevű titokzatos leányzóval –, hogy egy Tobias Beckett (Woody Harrelson) nevű simlis fazon megbízásából véghez vigyenek egy amúgy kivitelezhetetlennek tűnő akciót.

Az Oscar-díjas Ron Howard rendezésében közelgő Solo május 24-én fog a magyar mozikba kerülni.

Han Solo mozija más lesz, mint az eddigi Star Was-filmek
Állítja a rendező Ron Howard a Solo: Egy Star Wars-történet első werkjében, amely egy új előzetesnek is beillik.
Kiemelt kép: Walt Disney/Lucasfilm

Ajánlott videó

Olvasói sztorik