Kultúra

Han Solo mozija más lesz, mint az eddigi Star Was-filmek

Állítja a rendező Ron Howard a Solo: Egy Star Wars-történet első werkjében, amely egy új előzetesnek is beillik.

Ugyan a múlt héten mozikba került Bosszúállók: Végtelen háború világszerte máris rekordokat döntöget, a Marvelt (is) futtató Walt Disneynél nem dőlnek hátra és kezdik egyre jobban nyomatni a Lucasfilmmel közös idei produkciójukat: a Solo: Egy Star Wars-történetet, amely mint tudjuk, a fiatal Hanról fog szólni.

A produkciónak megjelent az első werkszerű kisfilmje, amelyben a rendező Ron Howard mellett a színészek közül Alden Ehrenreich (Han Solo), Donald Glover (Lando Calrissian), Emilia Clark (Qi’Ra) is megszólal. Ráadásul felbukkan és Han karakterét méltatja az az élő legenda Lawrence Kasdan is, aki A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér után ennek a Star Wars-filmnek a forgatókönyvét is írta.

A nagyjából arról fog szólni, hogy miután a vakmerő pilóta, Han Solo találkozik későbbi másodpilótájával, Chewbaccával (Joonas Suotamo), illetve a hírhedt szerencsejátékos Lando Calrissiannel, társulnak egymással – no meg a Qi’Ra nevű titokzatos leányzóval –, hogy egy Tobias Beckett (Woody Harrelson) nevű simlis fazon megbízásából véghez vigyenek egy amúgy kivitelezhetetlennek tűnő akciót.

A második Csillagok háborúja-spinoffként közelgő Solo május 24-én fog a magyar mozikba kerülni.

Star Wars: kiderült, hány filmet terveznek a fiatal Han Solóval
A Solo: Egy Star Wars-történetben a csempészt játszó Alden Ehrenreich árulta el, több filmre szerződött.
Kiemelt kép: Walt Disney/Lucasfilm

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik