Kultúra

Letartóztatták a Smallville színésznőjét, aki éveken át szexrabszolgákat nevelt

Allison Mack egy brutális szexszektát működtetett, akár életfogytiglant is kaphat.

A Deadline számolt be róla, hogy New Yorkban tegnap letartóztatták a Smallville című sorozattal ismertté vált Allison Mack színésznőt, akit azzal vádolnak, hogy Keith Raniere nevű társával együtt éveken át egy titkos és kegyetlen szektát üzemeltetett, amelyben nőket bántalmaztak és kényszerítettek szexre.

Raniere és Mack minimum 15 év börtön elé néznek, de akár életfogytiglant is kaphatnak.

A botrány még novemberben robbant ki, amikor a The New York Times tényfeltáró cikkben megírta, milyen borzalmas titka van az egyébként az NXIVM névre keresztelt amerikai önsegítő szervezetnek. Mint kiderült, a Raniere által 1998-ban létrehozott, nők számára életvezetési és önbizalom növelő tréningeket kínáló szervezeten belül régóta működött egy DOS elnevezésű szekta, amelyben nőket bántalmaztak.

Az MLM-alapú NXIVM-be önként belépőknek idővel felajánlották, hogy csatlakozhatnak egy még exkluzívabb csoporthoz a szervezeten belül. Ebből aztán az lett, hogy a rábólintó áldozatoknak először nagyon személyes információkat kellett megosztaniuk magukról, majd miután ezt jóhiszeműen megtették, ezekkel az infókkal zsarolva különböző testi és lelki megaláztatásoknak tették ki őket. A már csapdába került nőket a DOS vezetője, Raniere rendszeresen verte és megerőszakolta.

A beszámolók szerint a 35 éves Mack a szervezet fő beszervezőjeként tevékenykedett és éveken keresztül rengeteg nőt csábított az NXIVM-be, hogy aztán részt vegyen a szexrabszolgává nevelésükben. A megkörnyékezettek és a későbbi áldozatok között ismert emberek is voltak, így pl. a színésznővel a Smallvilleben együtt játszó Kristin Kreuk, aki azonban néhány éve otthagyta a szervezetet. Ezzel együtt ő is gyanúba keveredett, jóllehet egyelőre nincs arra bizonyíték, hogy köze lett volna a szektához.

A szintén 35 éves Kreuk mintegy 161, Mack pedig 206 (azaz 11 híján az összes) epizódban szerepelt a 2001-2011 között futott Smallvilleben. Íme egy jelenet, amelyben épp a két színésznő látható együtt:

Kiemelt kép: Getty Images/Albert L. Ortega

Ajánlott videó

Olvasói sztorik