Kultúra

“Szex-háziállatként” tartott egy tizennégy éves lányt R. Kelly

Ezzel vádolja a rappert egy volt barátnője, aki maga is megtapasztalta Kelly viselt dolgait.

A BBC3 R. Kelly, Szex, Lányok és Videók című dokumentumfilmjében Kitti Jones, a rapper egykori barátnője súlyos vádakat fogalmazott meg R. Kelly ellen. Jones szerint Kelly fiatal, köztük kiskorú lányokat „nevelt ki” arra, hogy szexuális elvárásainak megfeleljenek. R. Kellynek ez már nem az első hasonló ügye: a Buzzfeed tavaly júliusban hosszú cikkben számolt be a zenész ellen jó ideje keringő vádakról, miszerint évek óta fiatal lányokat tart fogva és használ szexuálisan – akkor Stockholm-szindrómáról beszéltek. Az egykori barátnő szavai is hasonlóra utalnak: beszámolója alapján a lányok, akiknek Kelly bemutatta, mind döbbenetesen hasonlóan néztek ki, beszéltek és viselkedtek, mintha csak „tenyésztve” lennének a zenész céljaira.

Kitti Jones 2011-ben jött össze a rapperrel, két évig volt vele, és saját bőrén tapasztalta annak viselt dolgait, többek között arról beszélt, hogy Kelly legalább tízszer arra kényszerítette, hogy szexeljen vele és másokkal egy szexbarlangban.

Bemutatott egy lánynak, akiről azt mondta, tizennégy éves kora óta „képzi”, ezt a szót használta. Láttam, hogy úgy volt felöltözve, mint én, ugyanazokat a dolgokat mondta, a gesztusai is ugyanolyanok voltak, mint az enyéim. Ekkor állt össze a fejemben, hogy engem is arra nevelt, hogy az egyik háziállata legyek. A háziállatainak hívta őket.

– mondta el a filmben a nő, majd részletekkel is szolgált: a fiatal lányt Kelly arra utasította, hogy a földön kúszva odamásszon Joneshoz, és orális szexet kezdeményezzen vele, miközben elmondta, hogy a lány az ő háziállata, ő maga képezte ki, és most meg fogja tanítani Jonesnak, hogyan kell viselkednie vele. Az nem volt egyértelmű, hogy ekkor a kérdéses nő hány éves lehetett.

R. Kellyt 2008-ban már egyszer felmentették a gyermekpornográfia vádja alól, akkor azzal vádolták, hogy videózta és fotózta az együttlétét egy tizennégy éves lánnyal. Később is számos hasonló ügyben állt bíróság előtt, mindegyik vége peren kívüli megegyezés lett. Kitti Jones sem először vádolja erőszakossággal vagy konkrét bántalmazással, 2017 júliusában a BuzzFeed említett cikkében Jones mellett három másik nő is nyilatkozott a szekta-szerűen működő agymosott felállásról, amiben Kelly fiatal nőket tartott, 2017 októberében pedig Jones a Rolling Stone-nak adott interjújában arról beszélt, Kelly fizikailag bántalmazta, amikor felhozta neki a gyerekmolesztálási ügyeit.

Rugdosni kezdett, hülye kurvának nevezett, és azt mondta, soha többé ne avatkozzak a dolgaiba.

Kelly ez alkalommal nem kommentálta a BBC dokujában megfogalmazott vádakat, bár korábban gyakorlatilag ezt már megtette: a BuzzFeed cikkére reagálva a rapper mindent tagadott és megígérte, keményen dolgozik majd azért, hogy tisztára mossa a nevét. Ennek ellenére Kelly akkor belebukni látszott a botrányba.

Kiemelt kép: Michael Tran/FilmMagic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik