Kultúra

Budapestre jön az egyik legjobb kortárs táncegyüttes

A Várkert Bazárban fognak fellépni az elmúlt években nagy sikert aratott darabjukkal.

Budapestre jön az ázsiai kortárs tánc legjobb társulata, a világhírű Koreai Nemzeti Kortárs Táncegyüttes (Korea National Contemporary Dance Company), amely a Várkert Bazárban fog fellépni május 4-én.

A táncegyüttes előadásában először látható Magyarországon a koreai kortárs tánc darabja, a Kavalkád. Az előadás különböző világok ötvözésére tesz kísérletet: merész módon vegyíti a keleti és nyugati, régmúlt és kortárs zenés és táncos hagyományokat. Az alkotók azt ígérik, a darabban minden benne lesz, ami koreai. A nézők közelebb juthatnak a koreai kultúrához, gondolkodásmódhoz, a koreai emberek lelkivilágához, Korea egyszerre gazdag és súlyos örökségéhez.

A Kavalkádot 2016-ban mutatták be Párizsban, a premiernek a Théâtre National de Chaillot adott otthont. Az elmúlt négy évben mind hazájában, mind külföldön elismerő kritikákat kapott. Budapest után legközelebb a londoni The Place-ben lépnek fel.

A Koreai Nemzeti Kortárs Táncegyüttes tagjai az ősi kardtánctól a klasszikus baletten át a hiphopig tökéletesítették tudásukat, és kreatívan vegyítik a keleti és nyugati hagyományt, mellyel egy csapásra közel kerülhetünk a koreai kultúrához és gondolkodásmódhoz.

Kiemelt kép: Facebook/Korea National Contemporary Dance Company

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik