Kultúra

Folytatódik a Géniusz, egy legendás íróról fog szólni a 3. évad

Már meg is van, hogy Einstein és Picasso után ki lesz a NatGeo következő Géniusza.

A Deadline számolt be róla, hogy a National Geographic már biztosan folytatja antológiasorozatát, a Géniuszt, melynek harmadik évada a 19. század egyik legismertebb és legjelentősebb regénye,

a Frankenstein, avagy a modern Prométheusz szerzőjéről, Mary Shelleyről fog szólni.

Akárcsak az az új életrajzi film, amelynek épp néhány nappal ezelőtt jelent meg az első előzetese:

A Frankenstein írójának az élete is kész horror volt
Itt az első előzetese a Mary Shelleyről szóló drámának, amelyben Elle Fanning alakítja az írónőt.

A Géniusz újabb évada is a FOX 21 Television Studios és az Imagine Entertainment együttműködésében készül, fő alkotói továbbra is a sorozat írója és executive producere, Ken Biller, illetve a producerek, Brian Grazer, Francie Calfo és a kétszeres Oscar-díjas Ron Howard lesznek. Utóbbi így nyilatkozott azzal kapcsolatban, miért épp az írónőt választották a harmadik szezon központi karakterének:

Mary Shelley számtalan filmkészítőt ihletett meg a meséjével, amelyben a tudományt rosszra használva életre kel a gonosz, ugyanakkor igen kevesen ragadták meg és mutatták be azt, amilyen bölcsen a társadalomra utalt ebben a mítoszban. Kevesen tudnak a nemi egyenlőtlenségekkel kapcsolatos küzdelmeiről, a további írásairól és arról, milyen nagy mértékben inspirált másokat. Részletesen bemutatni olyasvalakit, mint Mary Shelley az ő fantasztikus intellektusával és bátorságával, pontosan az, amilyen célt ez a sorozat szolgál.

Mint ismert, a tavaly indult Géniusz első évada Albert Einstein életét és munkásságát mutatta be, a korábban két Arany Glóbusszal és egy Oscar-díjjal kitüntetett Geoffrey Rush-sal a főszerepben.

Az antológiasorozat idén a 20. század egyik legismertebb és legjelentősebb festőjéről, Pablo Picassóról szóló második évaddal folytatódik. A háromszoros Golden Globe-jelölt Antonio Banderas főszereplésével részben Budapesten forgatott szezon vasárnap debütál a National Geographic műsorán.

Ördögi lesz Antonio Banderas Picassóként a Géniusz 2. évadában
Erről árulkodik az első előzetes, melyben a színész máris remekel a nőcsábász festőzseni szerepében. Trailer.
Kiemelt kép: Fox 21 Television Studios/National Geographic Channel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik