Kultúra

Alföldi: Nem engem, az országot kéne megráznia az ilyen híreknek

Elszomorítja, de már hozzászokott, hogy lemondják előadásait.

Ahogy írtuk, kedden lemondtak egy Alföldi Róbert főszereplésével készült előadást Pécsen a Zsolnay Színházban. Indoklás egyelőre nincs, de Alföldi előadásainak zalaegerszei lemondáshulláma után sokan itt is politikai okokat sejtenek a háttérben. Különösen, hogy a most lefújt Igenis, miniszterelnök úr! egy politikai szatíra, amelyből kormánykritikus üzenet is könnyen kiolvasható.

Alföldi Róbertet telefonon értük el, ő is most olvasta csak a hírt, amit a kollégái küldtek át neki, és egyelőre semmit nem tud az okokról. Ám nem nagyon tud mást elképzelni, mint azt, hogy a zalaegerszegi mintába illeszkedik ez is, ami eléggé elszomorítja.

„Borzalmas, de hát mi más oka lehet? Főleg az a gyanús az egészben, hogy postán küldik, és nagy kuss van. Rejtély, hogy miért mondták le„ – mondja Alföldi, aki szerint persze bármilyen technikai akadály felmerülhet, ami miatt elmarad egy színházi előadás, de olyankor ezt nem szokták titkolni, hanem nyíltan közlik a fellépőkkel. Mikor arról kérdeztük, hogy megrázzák-e még az ilyen hírek, azt válaszolta:

Úgy tűnik, megszoktam már. De nem engem kéne megráznia, hanem az országot. Nem önmagában ennek az esetnek, hanem annak, hogy egyáltalán ilyenek történhetnek

A Zsolnay Színháznak teret adó Kodály Központot elértük, de ők sem tudtak további indoklást adni, csak azt a Facebookon is közzétett információt ismételték meg, hogy szerdától lehet a jegyeket visszaváltani. A Zsolnay Színház telefonja egyelőre foglalt, levélben is érdeklődtünk náluk az okok felől. Amint választ kapunk tőlük, frissítjük cikkünket.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik